Με τον Χρ. Μετιο συναντηθηκε αντιπροσωπεια του Συλλογου του Ειδικου Προγραμματος των 5.500 πτυχιουχων

Δέσμευση του Περιφερειάρχη για αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων του προγράμματος

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου του Ειδικού Προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος. Κατά τη συνάντηση υπήρξε συζήτηση γύρω από το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων του Προγράμματος. Ο κ. Μέτιος δεσμεύτηκε να αποστείλει επιστολή για το θέμα προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και διαβεβαίωσε ότι θα έρθει ο ίδιος σε επαφή μαζί του άμεσα.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, την ώρα της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κ. Μέτιου και της κ. Αντωνίου, υπεύθυνης του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, για την ενημέρωση της για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου και της τόνισε ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τους δημόσιους φορείς στην περιφέρεια μας και βρίσκει απόλυτα λογικό το αίτημα της ανανέωσης των συμβάσεων, είτε την δημιουργία νέου προγράμματος με ειδική μοριοδότηση για τους ήδη καταρτισμένους επιστήμονες κάτι το όποιο θα θέσει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Επίσης ο κ. Μέτιος διαβεβαίωσε ότι είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί εν μέσω της πανδημίας COVID-19, ότι το σύνολο των Φορέων και των Υπηρεσιών σε όλη την χώρα που εργάστηκαν τα μέλη του Συλλόγου βρίσκονταν και βρίσκονται υποστελεχωμένοι, έτσι κρίνει απαραίτητη την επικοινωνία με τον πρωθυπουργού για την άμεση λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την λήξη των συμβάσεων τους, τόνισε επίσης ότι πρέπει να θυμόμαστε τη δημόσια δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά την εκλογή του για στήριξη των νέων εργαζομένων και εστίαση στην ανάσχεση του φαινομένου της διαρροής των επιστημόνων στο εξωτερικό.

«Ήταν μια εποικοδομητική και ελπίζουμε και καρποφόρα συνάντηση» επεσήμανε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Δημητριάδης ευχαριστώντας από πλευράς του τον κ. Μέτιο για τη συνάντηση. Παράλληλα δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τηρήσει την παρούσα υπόσχεση για του νέους επιστήμονες και το brain drain και να πράξει το αυτονόητο για την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από εξειδικευμένους πλέον επιστήμονες, πρόθυμους να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.