Θεσσαλονικη: «Γραπωμενοι» απο τα καγκελα οι γονεις στον αγιασμο του 1ου δημοτικου σχολειου στο Καραμπουρνακι (pics)

"Κανένας μαθητής στην Κεντρική Μακεδονία δεν είναι χωρίς μάσκα, ενώ τα οποία προβλήματα προέκυψαν με προβληματικές παρτίδες μασκών, λύθηκαν άμεσα", ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης
Υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς τελέστηκε ο αγιασμός στο 1ο δημοτικό σχολείο στο Καραμπουρνάκι, σηματοδοτώντας την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Κρατώντας τουλάχιστον ένα μέτρο απόστασης μεταξύ τους και φορώντας μάσκες, 30 μαθήτριες και μαθητές παρακολούθησαν ευλαβικά τον αγιασμό, ενώ οι γονείς “γραπωμένοι” από τα κάγκελα έξω απ' το σχολείο- καθώς η είσοδος τους στον αύλειο χώρο δεν επιτρέπεται- δεν πήραν το βλέμμα πάνω από τα παιδιά τους.
 
 
“Κανένας μαθητής χωρίς μάσκα. Όλα τα σχολεία είναι καθαρά. Όλα λειτουργούν ρολόι” τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “κανένας μαθητής στην Κεντρική Μακεδονία δεν είναι χωρίς μάσκα, ενώ τα οποία προβλήματα προέκυψαν με προβληματικές παρτίδες μασκών, λύθηκαν άμεσα”.
 
 
“Ο,τι χρειαστείτε θα το λέτε στους δασκάλους σας. Όμως κι εσείς πρέπει να ακούτε τους δάσκαλο σας και να φοράτε τη μάσκα σας, να βάζετε αντισηπτικό και να μη βάζετε τα χέρια στο στόμα. Πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε υγιείς” είπε απευθυνόμενος στις μαθήτριες και μαθητές, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικά κατάστασης στην Πέλλα, οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, όπως και ένα σχολείο στην Αλεξανδρούπολη.
 
Πηγή: www.makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.