Πελλα: Κλειστα ολα τα σχολεια μεχρι και την Τεταρτη λογω κορονοιου

Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή την Τετάρτη θα αποφασιστεί, πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Κλειστό σχολείο και στην Ημαθία λόγω κρούσματος σε εκπαιδευτικό
Το πρώτο κουδούνι για την εκπαιδευτική χρονιά 2020-2021 δε χτύπησε στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. 
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και τότε, ανάλογα με την πορεία που θα παρουσιάζει η πανδημία του κορονοϊού στην περιοχή, θα αποφασιστεί, πότε θα ανοίξουν και πάλι οι σχολικές αίθουσες, για να υποδεχθούν μαθητές, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.
 
Την ίδια στιγμή, κλειστό λόγω κορονοϊού παρέμεινε τη Δευτέρα και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Στο σχολείο δεν έγινε ο αγιασμός, επειδή εντοπίστηκε θετικός στον ιό εκπαιδευτικός που εργάζεται σε αυτό.
 
Να σημειωθεί ότι με επιστολή της πριν από λίγες ημέρες η Δημοτική Αρχή στην Αλεξάνδρεια είχε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να μην ανοίξουν τα σχολεία στην περιοχή λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου. 
 
Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, ενώ το ευχάριστο είναι ότι τι τελευταίες δύο μέρες ακολουθεί πτωτική πορεία ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.