Εξωδικο απο 33 εκπαιδευτικους προς τους Υπουργους Παιδειας και Εσωτερικων και τον προεδρο του ΑΣΕΠ

Για το πρόβλημα με τον αποκλεισμό από προκηρύξεις του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου

Εξώδική καταγγελία-δήλωση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως, τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. κ. Καραβοκύρη, και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, επέδωσαν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, 33 εκπαιδευτικοί που τέθηκαν  εκτός των προσωρινών πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. των προκηρύξεων 1ΓΕ και 2ΓΕ/2019 λόγω της γνωστής υπόθεσης της μη καταβολής του παραβόλου των τριών ευρώ, καταδεικνύοντας όπως υπογραμμίζουν «για ακόμη μια φορά την άρνηση μας να δεχθούμε να κοστολογείται η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας για τρία νομίσματα του ενός ευρώ».

Όπως εξηγούν για τους λόγους που τους ώθησαν σε αυτή την ενέργεια «η επίδοση εξωδίκου αποτέλεσε την μόνη μας επιλογή έπειτα από πολύμηνες άκαρπες προσπάθειες επίτευξης συνάντησης με τον κ. Καραβοκύρη καθώς και με την κ. Κεραμέως , οι οποίοι , παρά τις εκκλήσεις μας και τις προσπάθειες προσέγγισης τους, ουδέποτε αποδέχτηκαν τα αιτήματα μας».

«Παραλήπτης της εξωδίκου καταγγελίας-προσκλήσεως-δηλώσεως» συμπληρώνουν «είναι και ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος αν και επέτρεψε συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, κατέληξε στην πρόταση μεσοβέζικης λύσης που ναι μεν συμπεριλάμβανε την μείωση του τρίχρονου αποκλεισμού μας στον ένα χρόνο, παρόλα αυτά δεν δίνει ουσιαστική λύση στα προβλήματα επιβίωσης και βιοπορισμού μας που είναι άμεσα και τωρινά».

Οι 33 εκπαιδευτικοί τονίζουν πως «στην ίδια μοίρα με μας είναι χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταδικάζονται σε ανεργία και των οποίων διαγράφεται το παρελθόν, ακυρώνεται το παρόν και υποθηκεύεται το μέλλον, πολλοί δε εξ αυτών οδηγούνται σε συνθήκες διαβίωσης κάτω και από τα όρια της φτώχιας». 

Να σημειωθεί ότι με την επίδοση της εξωδίκου δήλωσης οι εκπαιδευτικοί καθιστούν «τους παραλήπτες της  προσωπικά υπεύθυνους για τις δραματικές για την ζωή μας συνέπειες» και τους καλούν «να συνεργαστούν άμεσα μεταξύ τους με στόχο την άμεση εξεύρεση λύσης και την αποκατάσταση της βλάβης που έχουμε υποστεί καθώς και την  ένταξη μας στους πίνακες αναπληρωτών του τρέχοντος έτους».

Οι εντολείς της εξωδίκου επιτρέπουν την κοινοποίηση της σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.