Αιχμες για την σταση των υπολοιπων παραταξεων της Εκτελεστικης Γραμματειας της ΑΔΕΔΥ Ροδοπης απο τη ΔΑΣ

Με αφορμή των κινητοποιήσεων για τη ΔΕΘ αλλά και των εκπαιδευτικών

Αιχμές για την στάση των υπολοίπων παρατάξεων της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στο θέμα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται τόσο στα εκπαιδευτικά θέματα όσο και για τη ΔΕΘ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΔΑΣ).

Σε αυτή εκφράζει την άποψη πως στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΓ εκφράστηκε, για ακόμη μια φορά, η προσπάθεια της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Ν.Τ. για να μην κουνηθεί «φύλλο», για να μην υπάρξει καμία ουσιαστική απάντηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ενόψει και των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ.

Όπως σημειώνει, τα μέλη της Ε.Γ. προσκλήθηκαν σε συνεδρίαση για την Τρίτη 1/9/2020, στην οποία η ΔΑΣ κατέθεσε πρόταση για προκήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή 11/9/2020 και κινητοποίηση την ίδια μέρα. Με ευθύνη της πλειοψηφίας, τονίζουν, διακόπηκε η συνεδρίαση, και στη συνέχεια ακολουθήθηκαν, κατά τους ίδιους παρελκυστικές τακτικές.

Απόφαση «λήφθηκε» την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, μόλις δύο μέρες πριν την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων, η οποία ήταν ουσιαστικά η πρόταση που κατατέθηκε από την ΔΑΚΕ, κάτι που καταγγέλλουν πως έγινε χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία, με την ανοχή ή και τη στήριξη της πλειοψηφίας των άλλων παρατάξεων.

Η απόφαση προωθήθηκε (ηλεκτρονικά) στα πρωτοβάθμια σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας, με τη ΔΑΣ να χαρακτηρίζει υποκριτικό το κάλεσμα σε συμμετοχή την Παρασκευή 11/9 στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων του Νομού, χωρίς βέβαια να κηρυχθεί στάση εργασίας, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή στο σύνολο των συναδέλφων, καλώντας μόνο εκλεγμένους συνδικαλιστές. «Και έτσι θεωρούν ότι βγήκαν από την ‘υποχρέωση’» αναφέρουν σκωπτικά.

Η ΔΑΣ  δηλώνει ανυποχώρητη στις θέσεις της για την ζωντανή λειτουργία όλων των σωματείων ενώ θεωρεί πως η πλειοψηφία της Ε.Γ. του Ν.Τ. Ροδόπης μεθοδεύει τις ηλεκτρονικές συνεδριάσεις, ώστε να μη γίνονται συνεδριάσεις με ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και κυρίως να περνάει χρόνος χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις ή και όταν αυτές ληφθούν να μην υπάρχει χρόνος για την υλοποίησή τους, για την οργάνωση του αγώνα στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η στάση αυτή θεωρούν πως συντάσσεται με τους σχεδιασμούς αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ενέτειναν την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί, τόσο στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, όσο και στα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία.

Σύμφωνη με το πνεύμα της ΚΕ της ΑΔΕΔΥ η απόφαση

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Σάββας Κοσκερίδης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, σημείωσε πως ενώ το πλήρες κείμενο δεν του είχε κοινοποιηθεί ακόμη, θεωρεί πως υπάρχει συνεχής επαφή και συνεννόηση των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας τόσο στις συνεδριάσεις όσο και τηλεφωνικά.

Έτσι μπορεί να κατατέθηκαν κάποιες προτάσεις στην ΕΓ, όμως δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα ενιαίο κείμενο, κάτι το οποίο όμως δεν είναι ασυνήθιστο.

Το πλαίσιο των αιτημάτων, του κειμένου και των κινητοποιήσεων, ανέφερε, είναι στο πνεύμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ έλαβαν και την επιπλέον πρωτοβουλία για συγκέντρωση τοπικά ενόψει της ΔΕΘ, μιας και δεν μπορούν όλοι να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη, ώστε να δώσουν το κλίμα.

Σημείωσε δε πως το ότι δεν κατάφερε η Εκτελεστική γραμματεία να έρθει σε ομόφωνη συμφωνία δεν είναι κάτι καινοφανές, αλλά βρίσκονται στο πνεύμα της Κεντρικής Επιτροπής από την Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.