Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού

11.09.2020 14:58

Επί τάπητος τα προβλήματα στην Ε.Ο Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, οι αποκαταστάσεις στην οδοποία και η παράδοση του κόμβου της ΒΙΠΕ

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η πορεία εξέλιξης των έργων της Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη, εξετάστηκε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Τσαλικίδης με τη συμμετοχή του Διευθύνοντα Συμβούλου Κωνσταντίνου Κουτσούκου και στελεχών της Εγνατίας Α.Ε, στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Κομοτηνή.

Κατά την συνάντηση τέθηκε επιτακτικά εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη η αναγκαιότητα λήψης μέτρων και εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης που θα διασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή διέλευση στην παλαιά Ε.Ο Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, που δέχεται ιδιαίτερη επιβάρυνση εξαιτίας της εκτροπής της κυκλοφορίας μετά την εκκίνηση της συντήρησης του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Μέστης έως τον Ανατολικό Α/Κ Κομοτηνής. Με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή και την εξομάλυνση της κυκλοφορίας, ο ίδιος εξέφρασε θέση υπέρ της αποφυγής της παράκαμψης εντός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ και για την προστασία των υφιστάμενων υποδομών.

Υιοθετώντας την άποψη του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας κ.Κουτσούκος, δεσμεύτηκε για την αλλαγή εκτροπής από το οδικό δίκτυο της Ροδόπης προς τη Μέστη. Επιπλέον, εξέφρασε τη βούληση της «Ε.Α» τόσο για αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στην παλαιά Εθνικό Οδό όσο και για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Ροδόπης για τη βελτίωση της οδοποιίας.

Αναφορικά με το έργο κατασκευής ανισόπεδου κόμβου ΒΙΠΕ Κομοτηνής στην Εγνατία Οδό , το οποίο απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας, έγινε γνωστό από την πλευρά της εταιρείας ότι πρόκειται να παραδοθεί σε χρήση μέχρι τέλους του έτους.
«Η επισκευή του οδικού δικτύου της Εγνατίας Οδού είναι επιβεβλημένη. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που απασχόλησε τη συνεργασία μας με την Εγνατία Οδό. Η εκτροπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης διαμέσου των Σαπών, για την εξυπηρέτηση των εργασιών συντήρησης της Εγνατίας, επιβαρύνει ιδιαίτερα το δίκτυο οδικών υποδομών της ΠΕ. Πέραν του έντονου προβληματισμού μας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ζήτησα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας να συνδράμει  για τη πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ώστε να προχωρήσουν το γρηγορότερο όλες οι απαραίτητες κινήσεις» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης.

Στην συνάντηση εργασίας έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε Κωνσταντίνος Κουτσούκος και στελέχη της εταιρείας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης καθώς επίσης Προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και της ΠΑΜΘ.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine