Στην άρση του κλεισίματος μετά τα μεσάνυχτα στη Ροδόπη επιμένουν τα σωματεία εστίασης και καφέ

10.09.2020 08:33

Να λαμβάνονται μέτρα σε επίπεδο ΠΕ ή Δήμων και όχι Περιφέρειας ζητούν με κοινή επιστολή προς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Κοινή επιστολή απέστειλαν το Σωματείο Ζυθεστιατόρων Ροδόπης και το Σωματείο Καφεποτοπολών Κομοτηνής και Περιφέρειας προς τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους βουλευτές της Ροδόπης στην οποία ζητούν να προωθήσουν το αίτημα άρσης του μέτρου κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα στη Ροδόπη προς την Πολιτική Προστασία, διότι όπως υποστηρίζουν η ΠΕ Ροδόπης δεν είναι πλέον επιδημιολογικά επιβαρυμένη καθώς τις τελευταίες δώδεκα μέρες δεν παρουσίασε νέο κρούσμα κορωνοϊού. 

Επίσης ζητούν τα περιοριστικά μέτρα να λαμβάνονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Δήμων και όχι σε επίπεδο Περιφέρειας ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά «για να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την περιοχή».

Ειδικότερα η επιστολή στάλθηκε προς τους κ.κ. Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, Βουλευτή Ροδόπης ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο και Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Ακολουθεί η κοινή επιστολή των σωματείων εστιάσης και καφέ Ροδόπης:

«Αξιότιμε κύριε,

Όπως γνωρίζετε, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης τελεί υπό καθεστώς ιδιαίτερων υγειονομικών μέτρων, που πλήττουν κυρίως τους κλάδους της εστίασης και καφέ με την απαγόρευση λειτουργίας τους από τις 12 το βράδυ ως τις 7 το πρωί.
Είστε γνώστες του γεγονότος ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης δεν υπήρξε, ούτε είναι πλέον επιδημιολογικά επιβαρυμένη καθώς τις τελευταίες δώδεκα μέρες τουλάχιστο, δεν παρουσίασε κάποιο κρούσμα του νέου κορωνοιού.

Γνωρίζετε επίσης οτι ποτέ δεν έγινε κατανοητό ούτε δόθηκε κάποια εξήγηση για τους λόγους που η ΠΕ Ροδόπης μπήκε στον χάρτη των περιοριστικών μέτρων.
Αντιλαμβάνεστε πλήρως ότι οι κλάδοι τους οποίους εκπροσωπούμε (εστίασης – καφέ) πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλον και μάλιστα από τον Μάρτιο του 2020, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την τοπική κοινωνία (μειωμένος τζίρος, ανεργία, κτλ).

Αξιότιμε κύριε,

Θα θέλαμε την άμεση και πιεστική συμβολή σας προς την πολιτική προστασία ώστε να αρθούν αυτά τα άδικα και αναίτια περιοριστικά μέτρα για την ΠΕ Ροδόπης και οι αποφάσεις πλέον να λαμβάνονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Δήμου και όχι σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την περιοχή μας σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Με τιμή,

Για το Σωματείο Ζυθεστιατόρων & Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας

Ο Πρόεδρος

Βαφειάδης Ανέστης 

Για το Σωματείο Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας

Ο Πρόεδρος

Θυμικιώτης Σπυρίδων».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine