Ειδικο προγραμμα υψους 10 εκ. ευρω απο το ΥΠΕΣ για την ενισχυση των δημοτικων ΚΔΑΠ

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δεν θα κλείσει κανένα ΚΔΑΠ και δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ειδικό Πρόγραμμα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι αφενός να μην κλείσουν δημοτικά ΚΔΑΠ και αφετέρου να μην απολυθούν εργαζόμενοι που έχει σύμβαση με αυτού του είδους τους παιδαγωγικούς χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σε οποιοδήποτε Δήμο της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

Ειδικότερα ο Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως το θέμα αφορά περισσότερους από 700 εργαζόμενους στους Δήμους και πρόσθεσε: «Το συζητήσαμε σε σύσκεψη που είχαμε, χθες, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, τον κύριο Λιβάνιο, και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τον κύριο Παπαστεργίου, που μας μετέφερε την εικόνα για το τί γίνεται με τα ΚΔΑΠ σε ολόκληρη τη χώρα. Το καλό νέο είναι ότι ούτε ένας εργαζόμενος δεν φεύγει από τη θέση του, διότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποφασίζει να προβεί σε ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των δημοτικών ΚΔΑΠ, με 10 εκατ. ευρώ. Δίνουμε 10 εκατ. ευρώ στα δημοτικά Κέντρα Απασχόλησης των Παιδιών, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος».

Κλείνοντας ο κ. Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι «όσες οικογένειες δεν πήραν voucher για τα παιδιά τους και το δικαιούνται, μπορούν, πλέον, να απευθυνθούν, αν θέλουν, στα δημοτικά Κέντρα Απασχόλησης Παιδιών, τα οποία είναι σε θέση να υποδεχτούν πολλές χιλιάδες παιδιών».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.