Αναπτυξιακη Ροδοπης: Αναζητα επιπλεον 7,4 εκατ, ευρω για την πληρη ικανοποιηση των αιτηματων του Leader ιδιωτων

Δ. Πολιτειάδης: «Δεν υπήρχαν τόσα πολλά αιτήματα σε άλλες περιφέρειες»

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης στο κομμάτι που αφορά τις προτάσεις έργων ιδιωτικού χαρακτήρα μετά και την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τον φορέα υλοποίησης, την Αναπτυξιακή Ροδόπης. Ό,τι απομένει είναι η οριστικοποίηση των πινάκων αποτελεσμάτων που θα συμβεί ύστερα από την εξέταση των τυχόν υποβληθεισών προσφυγών, λαμβανομένης υπόψη της οριστικοποίησης της βαθμολογικής ακολουθίας των δικαιούχων και τη διαθεσιμότητα των οικονομικών πόρων ανά υποδράση.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και την εκπομπή «Με το Ν και με το Β» ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης έδωσε τα αριθμητικά στοιχεία του έργου επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ιδιωτών υποβλήθηκαν 110 αιτήματα εκ των οποίων εγκρίθηκαν τα 89. Με δεδομένο δε πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ, ποσό που υστερεί σε σχέση με τα ποσά των προτάσεων ο κ. Πολιτειάδης επεσήμανε πως ήδη καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση επιπλέον ποσού ύψους 7,4 εκατ. ευρώ. «Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί ούτως ώστε να έχουμε τα απαραίτητα κονδύλια για να υπαχθούν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουνε κάνει τις αιτήσεις και ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις του νόμου» σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης.

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για υψηλό ενδιαφέρον των ιδιωτών, αφού οι 110 προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν η μεγαλύτερη επίδοση σε όλη την Ελλάδα. «Δεν υπήρχαν τόσα πολλά αιτήματα σε άλλες περιφέρειες» σημείωσε ο κ. Πολιτειάδης για να εξηγήσει πως «αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί έγινε μια ευρεία προσπάθεια ενημέρωσης. Και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής και ο γενικός διευθυντής και ο διευθύνων σύμβουλος τρέξανε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενημερώσανε και έτσι είχαμε όλα αυτά τα αποτελέσματα».

Αποτιμώντας τα οφέλη από τέτοιου είδους προγράμματα ο κ. Πολιτειάδης υπογράμμισε πως «είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να εκμεταλλευόμαστε όλα αυτά τα προγράμματα τα οποία υπάρχουν και επιδοτούν επιχειρήσεις, συλλόγους, οργανισμούς, δήμους καθώς έτσι έρχονται χρήματα στην περιοχή και μειώνεται το κόστος για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος κάλεσε «όλους αυτούς οι οποίοι έχουν κάποιες εκκρεμότητες και τους έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία και να προσκομίσουν τα επίμαχα δικαιολογητικά για να μην υπάρχει καθυστέρηση». «Τούτο» όπως εξήγησε «θα είναι προς όφελος τους γιατί όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η διαδικασία τόσο πιο γρήγορα θα μπορούν να ξεκινήσουν όλα αυτά τα σχέδια τα οποία έχουν υποβάλει και να τα υλοποιήσουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.