Παρασταση διαμαρτυριας απο το Συλλογο Γυναικων Κομοτηνης για τα ΚΔΑΠ

Μόλις το 1/3 των παιδιών εγγράφηκαν φέτος στα ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας – ΟΓΕ) με αφορμή τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών πανελλαδικά και εκατοντάδων στην περιοχή μας από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.

Εκεί συναντήθηκαν με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έκανε η Επιχείρηση εδώ και μία δεκαετία για να επεκτείνει τον θεσμό των ΚΔΑΠ, φτάνοντας πέρυσι να έχει στα δύο ΚΔΑΠ, Κομοτηνής και Μελέτης, περίπου 150 παιδιά, ενώ φέτος είδαν να μειώνεται δραματικά οι αριθμός τους, με μόνο 52 να έχουν εγγραφεί.

Η κ. Λιβεριάδου συμφώνησε με τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών για την ανάγκη να αυξηθεί από το κράτος η χρηματοδότηση για τα ΚΔΑΠ, τα οποία απασχολούν αρκετά άτομα, βοηθούν στην περαιτέρω κοινωνικοποίηση των παιδιών, αλλά και βοηθούν τις εργαζόμενες μητέρες.

Τα μέλη του Συλλόγου από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων δομών των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών, καθώς και την ανάγκη να στηριχθούν οι οικογένειες, με όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτές.

Όπως σημείωσαν, η προσχολική αγωγή και φροντίδα από δικαίωμα για τα παιδιά, έχει γίνει ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης ή εμπόρευμα, και αντί να παρέχεται δωρεάν και ενιαία σε όλα τα παιδιά, μετατρέπεται σε λοταρία της φτώχειας.

Τόνισαν δε πως είναι ανάγκη ο Δήμος Κομοτηνής αλλά και όλοι οι Δήμοι να διεκδικήσουν περισσότερους πόρους, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν και οι θέσεις δικαιούχων που έμειναν εκτός λόγω έλλειψης πόρων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.