Υποστηριζοντας την αναπτυξη της κοινωνικης επιχειρηματικοτητας στην ΑΜΘ

Τρόπο να συνεχίσει τη δράση της η δομή στήριξης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ξάνθη αναζητά η Περιφέρεια ΑΜΘ

Την ελπίδα πως η δουλειά που έγινε μέσα από το Ευρωπαϊκό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα «I-SEE» θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια, εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στη Διακρατική Εκδήλωση Δικτύωσης του έργου που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε και αυτή την εκδήλωση, όπως και πολλές άλλες όλο το προηγούμενο διάστημα, με λίγους συμμετέχοντες να έρχονται στο χώρο του αμφιθεάτρου του ιδρύματος Παπανικολάου, και τους υπόλοιπους να συμμετέχουν μέσω διαδικτύου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, μέσω της εκδήλωσης και της ευκαιρίας που θα δοθεί για την προώθηση συμφωνιών συνεργασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο μεταξύ των Κοινωνικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Σημαντικό το ενδιαφέρον από νέους

Στο έργο αυτό, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα Βουλγαρία, συμμετέχουν 5 εταίροι, και έχει προϋπολογισμό 530 χιλιάδων ευρώ περίπου, σημείωσε η κ. Παρασκευή Χουρίδου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στόχος του έργου ήταν η ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που επιτεύχθηκε μέσα από την υλοποίηση εργαστηρίων, στα οποία συμμετείχαν άνθρωποι που είτε είχαν είτε ήθελαν να δημιουργήσουν κοινωνική επιχείρηση.

Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν και δύο δομές στήριξης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, μία στη Ξάνθη και μία στο Σμόλιαν.

Έτσι δόθηκαν συμβουλές σε όσους επιθυμούσαν να δημιουργήσουν μια κοινωνική επιχείρηση, αλλά και εργαλεία που θα δοθούν σε δομές στήριξης, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για αυτό και δημιουργήθηκε μια μελέτη για το ζήτημα, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη, στην τελική εκδήλωση του προγράμματος.

Η εκδήλωση της Τρίτης επικεντρώθηκε στη δικτύωση ανθρώπων που ασχολούνται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας και τη Βουλγαρία, με κοινωνικές επιχειρήσεις να ανταλλάσσουν πρακτικές και εμπειρίες, αλλά και να ενισχύουν την δικτύωσή τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον, από πολλούς νέους ανθρώπους που προσήλθαν στα εργαστήρια και στις διάφορες συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν, σημείωσε η κ. Χουρίδου.

Τόνισε δε πως θα προσπαθήσουν να βρουν ένα τρόπο, ως περιφέρεια, να συνεχίσει να υφίσταται η δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ξάνθη, πέρα από το πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.