Την επομενη εβδομαδα θα ανακοινωθει το πληρες σχεδιο επανεκκινησης των μαθηματων στο ΔΠΘ

Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας «Είμαστε πανέτοιμοι για την επανέναρξη των μαθημάτων»

Τις επίσημες κυβερνητικές κατευθύνσεις, που αναμένεται να δημοσιευτούν την επόμενη εβδομάδα, περιμένει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για να δημοσιεύσει το σχέδιό του για την επανέναρξη των μαθημάτων από τον Οκτώβριο.

Όπως τόνισε η Αντιπρύτανης, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, το πλάνο τους για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου είναι έτοιμο, όμως περιμένουν να βγει την επόμενη εβδομάδα η Υπουργική Απόφαση, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων.

Κάποια πανεπιστήμια ήδη έχουν ανακοινώσει το σχέδιό τους, αλλά η κ. Γαβριηλίδου θεωρεί πως βιάστηκαν, μιας και υπάρχουν βασικές λεπτομέρειες που θα ξεκαθαριστούν με την έκδοση της απόφασης.

Για να μην χρειαστεί λοιπόν να αλλάξουν το σχέδιο, δημιουργώντας ίσως και σύγχυση, το ΔΠΘ αναμένει την τελική απόφαση ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα λειτουργήσουν όπως έχουν σχεδιάσει.

Κάποια πράγματα βέβαια είναι δεδομένα, όπως το μέγιστο των 50 φοιτητών, για αυτό και σχεδιάσουν να «σπάσουν» όσο είναι δυνατόν, τα μεγαλύτερα ακροατήρια, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, κάτι που εξαρτάται και από το μέγεθος της επιχορήγησης για έκτακτο προσωπικό που θα δοθεί από το Υπουργείο.

Παράλληλα ήδη είναι έτοιμοι με τα αντισηπτικά, θα έχουν ειδική σήμανση στις καρέκλες ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ θα κάνουν προσπάθεια όσο είναι δυνατόν να έχουν ένα έτος ανά αίθουσα, ώστε να γίνεται ευκολότερα η ιχνηλάτηση.

Όσο για την χρήση επιπλέον αιθουσών, η κ. Γαβριηλίδου σημείωσε πως είναι πάντα ανοιχτοί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (ήδη έχει εκφράσει την προθυμία τους να προσφέρουν χώρους ο Δήμος Κομοτηνής, και η ΟΕΒΕΣ που παραχωρεί ήδη την αίθουσα συνεδριάσεων της) ανάλογα βέβαια και με τις ανάγκες, τις αποστάσεις που θα χρειαστεί να κρατούν οι φοιτητές εντός της αίθουσας, αλλά και το επιπλέον προσωπικό που θα τους δοθεί, που ουσιαστικά θα καθορίσει και την τελική μορφή του σχεδίου.

Τέλος η κ. Γαβριηλίδου τόνισε πως προβλέπεται σύμπτυξη του ωραρίου, ώστε να μένουν όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα στην ίδια αίθουσα οι φοιτητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.