20+1 μεταπολεμικα τραγουδια αναβιωσαν στην αυλη του 3ου Δημοτικου Σχολειου

Θερμή η ανταπόκριση του κόσμου στην παράσταση της Χριστίνας Μαξούρη

Τη Χριστίνα Μαξούρη με Μπαρόκ σύνολο και την συμμετοχή, έκπληξη για όσους δεν την έχουν ξαναδεί σε αυτόν τον «ρόλο» της Λένας Κιτσοπούλου, καλωσόρισε το βράδυ τα Παρασκευής, 28 Αυγούστου το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στην παράσταση με τίτλο «20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια».

Μία παράσταση πρώτη στάση της οποίας μετά την επίσημη παρουσίασή του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην ελληνική περιφέρεια, η οποία κέρδισε το μουσικόφιλο κοινό της πόλης που παρά τις «αποθαρρυντικές» για τους λάτρεις των συναυλιών συνθήκες, ένεκα κορωνοϊού, τίμησε με την παρουσία του τους καλλιτέχνες.

Άλλωστε ο Δήμος Κομοτηνής και το ΔΗΠΕΘΕ είχε φροντίσει για την πιστή τήρηση των όσων ορίζουν οι υγειονομικοί κανόνες σε έναν χώρο έκπληξη επίσης για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, τον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής που ταίριαξε ιδανικά με το ύφος της παράστασης αλλά και με τις συνθήκες που επιβάλλουν αυξημένη προσοχή στις συναθροίσεις.

Η Χριστίνα Μαξούρη άνοιξε την βραδιά και «πρωταγωνίστησε» στο μεγαλύτερο κομμάτι της παράστασης την οποία περιέγραφαν ιδανικά ως την ιδανική «συνάντηση» της αρχοντιάς του ρεμπέτικου με τον συναισθηματισμό της μπαρόκ μουσικής, για να «παραδώσει» το μικρόφωνο για ένα κομμάτι αυτής στην Λένα Κιτσοπούλου. Μελωδίες των Τσιτσάνη, Χατζηχρήστου, Χιώτη, Χάρμα και πολλών άλλων αναβίωσαν με έναν τρόπο διαφορετικό στον αύλειο χώρου του 3ου Δημοτικού.

Μετά το τέλος αυτής και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, οι καλλιτέχνες έλαβαν τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε ο κορωνοϊός και στον φετινό πολιτιστικό προγραμματισμό του Δήμου, ευχαριστώντας και τον κόσμο που έδωσε το παρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.