Ισπανικη αποβαση στο Θερινο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Ξεκίνησαν οι προβολές του τριήμερου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου από το ΔΗΠΕΘΕ και τον Σύλλογο Alma Libre

Με στόχο την ενίσχυση του τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής το φετινό φεστιβάλ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου το τριήμερο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Κομοτηνή, το οποίο συνδιοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μαζί με τον Σύλλογο Alma Libre, στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιοδεύων  Ισπανόφωνος  Κινηματογράφος του Ινστιτούτου Θερβάντες», σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με την ταινία «Η σκοτεινή πλευρά της καρδιάς» (Αργεντινή) τη Δευτέρα, συνεχίζεται σήμερα Τρίτη με την κωμωδία «Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός» (Ισπανία) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ταινία «Οι ρομαντικοί εξόριστοι» (Ισπανία).

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9:15, η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, εφόσον ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός θα υπάρχει στην είσοδο κυτίο ενίσχυσης του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, ενώ θα τηρούνται και όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που προβλέπονται.

Γιάννης Κυριαζής: «Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις με χαρά και ικανοποίηση»

Το Φεστιβάλ αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει το ΔΗΠΕΘΕ με το σύλλογο την τελευταία δεκαετία, για την προβολή ισπανόφωνων ταινιών, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα ποσά για την ενίσχυση κάποιου συλλόγου ή δομής της περιοχής.

«Στηρίζουμε με χαρά την φιλανθρωπική αυτή δράση του σωματείου» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Ιωάννης Κυριαζής, που τόνισε πως είναι ευτυχής συγκυρία να εντάσσεται η δράση στις προβολές του θερινού κινηματογράφου που γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ.

Συνεχάρη δε τα μέλη του Alma Libre, για την πρόθεσή τους να διαθέσουν το ποσό που θα συγκεντρωθεί στο τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, που πάντα, αλλά ιδιαίτερα τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία, στηρίζοντας τα ανθρωπιστικά ιδεώδη.

«Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις με χαρά και ικανοποίηση» επισήμανε.

Παρασκευή Πεχλιβανίδου: «Είναι όμορφες ταινίες, ελπίζουμε να αρέσουν στον κόσμο»

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παρασκευή Πεχλιβανίδου μίλησε για τις ταινίες, οι οποίες παραχωρήθηκαν από το ινστιτούτο Θερβάντες, και η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, μιας και τους αποστέλλονται οι τίτλοι και πρέπει να τις ξεδιαλέξουν, με βάση και το δικό τους κριτήριο.

«Είναι όμορφες ταινίες, ελπίζουμε να αρέσουν στον κόσμο» ανέφερε, και ελπίζουν πως θα αρέσουν στο κόσμο, και να μπορέσουν να συγκεντρώσουν αρκετό ποσό για τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Σύλλογος, σημείωσε, αυτή την περίοδο, δεν κάνει χορευτικές δράσεις, με μεγάλη χαρά στήριξε τις προβολές του Ισπανόφωνου Κινηματογράφου και φέτος.

Με δεδομένο ότι δεν διατίθενται οι αίθουσες, και ότι είναι άγνωστο πόσοι θα έρθουν αν ξεκινήσουν τα μαθήματα, ο Σύλλογος έχει κάνει τις όποιες επαφές χρειάστηκε με τους δασκάλους, και περιμένουν μια δύσκολη χρονιά, ελπίζοντας στο καλύτερο.

Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης: «Όταν δύο μεγάλες δυνάμεις του πολιτισμού της περιοχής ενώνουν τις δυνάμεις τους, τα αποτελέσματα είναι δεδομένο πως θα είναι πολύ καλά»

«Όταν δύο μεγάλες δυνάμεις του πολιτισμού της περιοχής ενώνουν τις δυνάμεις τους, τα αποτελέσματα είναι δεδομένο πως θα είναι πολύ καλά» ανέφερε ο υπεύθυνος του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης.

Ο ίδιος στάθηκε στο επιβαρυμένο πρόγραμμα του Τμήματος τους τελευταίους μήνες καθώς από την 1η Μαρτίου έχουν καθημερινά δράσεις, είτε σχετικά με τον κορωνοϊό είτε με το μεταναστευτικό, κάτι που αύξησε κατακόρυφα τα έξοδα του Τμήματος, επισημαίνοντας πως μια δράση σαν και αυτή βοηθά ιδιαίτερα τους Σαμαρείτες.

Οι εθελοντές θα δώσουν το παρών σε όλες τις παραστάσεις του τριημέρου, με τον κ. Ιμανιμίδη να ευχαριστεί το ΔΗΠΕΘΕ και το Σύλλογο για την πρωτοβουλία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.