Μετα απο τεσσερα χρονια ο Γενικος Προξενος της Γαλλιας φευγει απο τη Θεσσαλονικη

Ο Philippe Ray επιστρέφει στη Γαλλία για να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα

Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια θα υπάρξουν αλλαγές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, καθώς ο Γενικός Πρόξενος της χώρας στην Θεσσαλονίκη αποχωρεί προκειμένου να επιστρέψει στην Γαλλία και να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο κ. Philippe Ray ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης στις 11 Αυγούστου 2016. Αντικατέστησε τον κ. Christophe Le Rigoleur ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση από το 2012.

Ο κ. Ray διετέλεσε Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ και Αναπληρωτής Πρέσβης της Γαλλίας στην Ιρλανδία (2013-2016), έπειτα από θητεία τεσσάρων ετών (2009-2013) ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Γαλλίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Προηγουμένως, είχε υπηρετήσει ως Σύμβουλος Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, στις Βρυξέλλες (2006-2009).

Ο κ. Philippe Ray τοποθετήθηκε στην Υπηρεσία Οικονομικών Υποθέσεων της γαλλικής στρατιωτικής κυβέρνησης στο Βερολίνο, το 1984, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει τις σπουδές του στον τομέα του εμπορίου. Ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1991, στην Αποστολή Διαχείρισης και Διευθετήσεων του Βερολίνου, στην Πρεσβεία της Γαλλίας στη Γερμανία. Στη συνέχεια, υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Μαρόκο ως Ακόλουθος στην Υπηρεσία Πολιτιστικής και Επιστημονικής Συνεργασίας.

Από το 1994 έως το 1997, ο κ. Philippe Ray διετέλεσε Υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια, μετατέθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Τυνησία ως προϊστάμενος της Υπηρεσίας Οικονομικών Υποθέσεων, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια, πριν οριστεί επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (1999-2002). Από το 2002 έως το 2006, ο κ. Philippe Ray διετέλεσε Γραμματέας Α’, αρμόδιος για θέματα πολιτικής και Τύπου, στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Τσεχική Δημοκρατία.

Οι εργαζόμενοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο ετοίμασαν ένα σύντομο βίντεο προς τιμήν του εώς σήμερα Προξένου.

“Μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του Γενικού Προξένου και του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, ο Philippe Ray φεύγει για να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα στη Γαλλία. Για αντίο, του προετοιμάσαμε ένα βίντεο με όλες τις δράσεις που πραγματοποίησε με ενθουσιασμό, επαγγελματισμό. αφοσίωση και επιτυχία με στόχο να ενισχύσει τις ήδη εδραιωμένες σχέσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Θεσσαλονίκη. Αγαπητέ κ. Philippe Ray σας ευχόμαστε καλή επιστροφή στη χώρα σας και επιτυχίες στα νέα σας καθήκοντα”, έγραψαν σχετικά στο facebook. 

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.