Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

“Tenet” και «Καπόνε» οι προτεινόμενες ταινίες

Μετά την παύση που επέβαλε η πανδημία οι κινηματογραφικές αίθουσες του ODEON Kosmopolis ανοίγουν ξανά τις πόρτες του και υποδέχονται τους θεατές με προσήλωση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Tέσσερις θα είναι οι ταινίες που μπορούν να επιλέξουν οι λάτρεις της μεγάλης οθόνης να παρακολουθήσουν.  Πρόκειται για την περιπέτεια φαντασίας “Tenet” υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κρίστοφερ Νόλαν, την δραματική «Καπόνε» και την κωμωδία «Η γκαρσονιέρα» με τους Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Φρεντ Μακ Μάρεϊ. Επίσης θα προβάλλεται η ταινία «Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία» που ενδείκνυται για μια οικογενειακή έξοδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολής ταινιών στο ODEON Kosmopolis

Tenet
(20:00, 21:00, 22:00)

Το Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν είναι μία επική ταινία δράσης, με φόντο τον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας.

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία
(19:30)

Οι Ευχούληδες: Παγκόσμια Περιοδεία είναι μια μουσική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Αυτή η φανταστική ιστορία, θα ταξιδέψει την Πόπη και τον Μπράντς σε μέρη που δεν έχουν καν φανταστεί, και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ.
Ο κόσμος των Ευχούληδων με αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό και πολλή ένταση.

Καπόνε
(21:30)

Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Αλφόνς Καπόνε (ευρύτερα γνωστός ως Αλ Καπόνε) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν. Η νέα ταινία του ταλαντούχου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τζος Τρανκ («Το Χρονικό»), με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ Τομ Χάρντι («Η Επιστροφή», «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», «Δουνκέρκη») στον ρόλο του Αλ Καπόνε.

Η γκαρσονιέρα
(20:30)

Ο Σι Σι Μπάξτερ (Τζακ Λέμον) είναι ένας υπάλληλος γραφείου, ο οποίος ευνοεί τους συναδέρφους του δίνοντάς τους το κλειδί της γκαρσονιέρας του για τις εξωσυζυγικές τους περιπέτειες. Ανάμεσά τους είναι και το αφεντικό του, ο Τζέι Ντι Σέλντρεϊκ (Φρεντ Μακ Μάρεϊ), που ο Μπάξτερ μαθαίνει πως χρησιμοποιεί το διαμέρισμά του για να κοιμάται με τη Φραν Κιούμπελικ (Σίρλεϊ Μακ Λέιν), την γλυκιά χειρίστρια ανελκυστήρων, με την οποία είναι εκείνος ερωτευμένος . Όταν ο Σέλντρεϊκ όμως παρατάει τη νεαρή γυναίκα, εκείνη προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή της, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Μπάξτερ να σώσει τη γυναίκα των ονείρων του, χάνοντας πιθανότατα τη δουλειά του. Οι Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Φρεντ Μακ Μάρεϊ πρωταγωνιστούν σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές κωμωδίες της δεκαετίας του '60, που φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.