Ικανοποιηση και φετος για την ομαδα του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Σε μια χρονιά με ιδιαίτερες συνθήκες, οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τις σχολές που επιθυμούσαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων της Ροδόπης έδωσε η ανακοίνωση, την Παρασκευή, των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο», που τώρα πλέον αδημονούν, έστω και υπό αυτές τις ιδιότυπες συνθήκες, να ξεκινήσουν την φοιτητική τους ζωή.

Σε μια ιδιάζουσα χρονιά, με την πανδημία του κορωνοϊού να αλλάζει άρδην τα πράγματα εκπαιδευτικά και να διακόπτει τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής, οι μαθητές του Φροντιστηρίου μπήκαν στην μάχη των πανελλαδικών, κάνοντας και τις επιλογές τους για την επόμενη φάση της ζωής τους.

Οι μαθητές του φροντιστηρίου, φοιτητές πλέον, μίλησαν στον ΠτΘ για την προσπάθειά τους αυτή και πώς βλέπουν το μέλλον τους.

Ιωάννα Διαμαντοπούλου

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος, αλλά με τη στήριξη της οικογένειας και του φροντιστηρίου, πέρασα εκεί που ήθελα»

Στη δεύτερη επιλογή της, τη Μοριακή Βιολογία Αλεξανδρούπολης, πέτυχε η Ιωάννα Διαμαντοπούλου, που σημείωσε πως «ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος, αλλά με τη στήριξη της οικογένειας και του φροντιστηρίου, πέρασα εκεί που ήθελα».

Βέβαια μπορεί να αποτελούσε η σχολή τη δεύτερη επιλογή της, αλλά την ήθελε εξίσου με την πρώτη, επιθυμώντας τόσο να σπουδάσει στη σχολή, όσο και να μείνει στην πόλη, στην οποία ήδη σπουδάζει ο αδερφός της.

Όσο για τον λόγο που την προσέλκυσε στην Μοριακή Βιολογία, τόνισε πως θα ήθελε πολύ να ασχοληθεί με το κομμάτι των εγκληματολογικών ερευνών, αν και θα δει στην πορεία, αν θα αφιερωθεί σε αυτό.

Αναστασία Αμεριάδου

«Επέλεξα τη ΣΜΥ γιατί πιστεύω πως αρμόζει στον χαρακτήρα μου η πειθαρχία, αλλά θέλω να υπηρετήσω και την πατρίδα»

Μία από τις πρώτες επιλογές ήταν και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (Όπλα) στα Τρίκαλα για την Αναστασία Αμεριάδου, καθώς πιστεύει ότι αρμόζει στον χαρακτήρα της η πειθαρχία, αλλά θέλει να υπηρετήσει και την πατρίδα.

Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, τόσο ψυχολογικά, όσο και στα μαθήματα για την πίεση που είχαν, αλλά με την υποστήριξη των καθηγητών τους και των οικείων τους τα κατάφεραν.

Όσο για τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή, τόνισε πως όλοι οι νέοι φοιτητές επιλέγουν ένα επάγγελμα που αρμόζει σε αυτούς, τον χαρακτήρα και τα θέλω τους, λαμβάνοντας όμως υπόψη τους και την επαγγελματική αποκατάσταση που δίνει η σχολή.

Κατερίνα Μπλούχου

«Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά και ειδικά μετά τους βαθμούς απογοητεύτηκα αρκετά, ήρθε όμως η σημερινή ημερομηνία να μας επιβραβεύσει για τους κόπους μας»

Την αρχική της απογοήτευση, μιας και η βαθμολογία της δεν ήταν τόσο καλή όσο την ήθελε, διαδέχτηκε η χαρά για την Κατερίνα Μπλούχου, που εισάχθηκε στη δεύτερη επιλογή της, μετά την Ιατρική, την Οδοντιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Μου φαίνεται ενδιαφέρουσα σχολή και νομίζω ότι θέλω να ασχοληθώ με το αντικείμενο. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά και ειδικά μετά τους βαθμούς απογοητεύτηκα αρκετά, ήρθε όμως η σημερινή μέρα να μας επιβραβεύσει για τους κόπους μας» τόνισε.

Προς το παρόν δεν έχει σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια, αν και ξέρει ότι υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα μεταπτυχιακά μετά, όπως η γναθοπροσωποχειρουργική και η ορθοδοντική, αλλά θα περιμένει να τελειώσει τη σχολή και μετά θα ασχοληθεί με τη συνέχεια.

Χριστίνα Δημουλά

«Η χρονιά όντως ήταν δύσκολη, αλλά με τη βοήθεια των καθηγητών μπορέσαμε να τα καταφέρουμε»

Στην πρώτη της επιλογή, τη Νομική Θεσσαλονίκης, πέτυχε η Χριστίνα Δημουλά, η οποία είναι πολύ ευχαριστημένη με αυτή την επιλογή της, σε μια δύσκολη χρονιά.

«Η χρονιά όντως ήταν δύσκολη, αλλά με τη βοήθεια των καθηγητών μπορέσαμε να τα καταφέρουμε» σημείωσε, τονίζοντας πως προτίμησε τη Νομική του ΑΠΘ τόσο για την ίδια τη σχολή, όσο και για την πόλη.

Όσο για τη συνέχεια, δεν είναι σίγουρη, αν και κρατά όλες της τις επιλογές ανοιχτές.

Σωτήρης Καρανάσιος

«Μου άρεσε το Τμήμα, έψαξα τι συμβαίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα, λογικά μετά θα ψάξω και ένα καλό μεταπτυχιακό»

Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, στην Ξάνθη, θα είναι από τον Οκτώβριο ο Σωτήρης Καρανάσιος, που αποτελούσε τη δεύτερή του επιλογή στο μηχανογραφικό.

Σε μια δύσκολη χρονιά, που όμως είχε αποτέλεσμα με τη βοήθεια τόσο καθηγητών όσο και της οικογένειάς του, είναι ανυπόμονος να ξεκινήσει η επόμενη φάση στην γειτονική πόλη.

«Μου άρεσε το Τμήμα, έψαξα τι συμβαίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα, λογικά μετά θα ψάξω και ένα καλό μεταπτυχιακό» σημείωσε χαρακτηριστικά, παρόλο που, όπως σημείωσε, η εγγύτητα της πόλης στην Κομοτηνή έπαιξε και αυτή το ρόλο της.

Γιάννης Κουρτίδης

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός»

Όνειρο να συνεχίσει στα βήματα του πατέρα του, που είναι Πολιτικός Μηχανικός, είχε από μικρός ο Γιάννης Κουρτίδης, ο οποίος πέρασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στα Ιωάννινα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός» σημείωσε, τονίζοντας πως είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, τα οποία τον βοήθησαν να πετύχει τόσο η οικογένεια, όσο και το φροντιστήριο.

Η αρχική του σκέψη βέβαια ήταν το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, αλλά τον προσέλκυσε η Αρχιτεκτονική γιατί του δίνει την δυνατότητα να είναι πιο δημιουργικός, κάτι που του αρέσει περισσότερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.