Σχεδιο αποσυμφορησης των Γυμνασιων απο τη Διευθυνση Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης

Είτε ως παράρτημα είτε ως 5ο Γυμνάσιο θα λειτουργήσει το πρώην Θηλέων

Σχεδόν έτοιμη για την επαναλειτουργία των σχολείων η Ροδόπη

Στάση αναμονής για την τελική ημερομηνία αλλά και τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων κρατά και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Ροδόπης. Την προσεχή Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο τα σχολεία της Ροδόπης είναι έτοιμα ούτως ώστε  να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κάθε σενάριο, σύμφωνα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Μία ωστόσο από τις «εκκρεμότητες» που παραμένουν ανοιχτές είναι η κατάρτιση του πίνακα των υποψηφίων καθαριστριών των σχολείων των Δήμων της Ροδόπης, της οποίας αναμένεται να ακολουθήσει τριήμερη διορία για την κατάθεση τυχόν ενστάσεων. Η κ. Κοσμίδου ευχήθηκε αυτές να υπάρχουν υπογραμμίζοντας πως γίνεται προσπάθεια οι πίνακες να καταρτιστούν με μεγάλη σαφήνεια, ούτως ώστε από την 1η του Σεπτέμβρη οι επιλεγέντες να αναλάβουν «καθήκοντα», ενώ αν τελικά η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων οριστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου τότε θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε όπως εξήγησε να γίνει η καθαριότητα που πρέπει να γίνει.

Η ίδια επεσήμανε ότι ο Δήμος Κομοτηνής εργάζεται όλο το καλοκαίρι για την αποκατάσταση των ζημιών και τυχόν ελλείψεων που υπήρχαν στα σχολεία της γεωγραφικής του Περιφέρειας, δίνοντας το παράδειγμα της οροφής του 1ου ΕΠΑΛ, ενώ όπως εξήγησε έχει ξεκινήσει και η διαδικασία αποστολής μασκών για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Η κ. Κοσμίδου έκανε νέα παράκληση προς τους Δήμους της Ροδόπης να μεριμνήσουν για την προμήθεια δύο θερμομέτρων σε κάθε σχολική μονάδα για την θερμομέτρηση των μαθητών ως επιπλέον μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού, για να επισημάνει την ανάγκη να ακολουθήσει και ενημέρωση για την ορθή χρήση της μάσκας, διότι όπως τόνισε «πολλοί δεν ξέρουν σε τι αυτή συνίσταται».

Ως παράρτημα Γυμνασίου αναμένεται να λειτουργήσει το πρώην Θηλέων

Η κ. Κοσμίδου ανακοίνωσε επίσης πως την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για την λειτουργία ή μη του 5ου Γυμνασίου της Κομοτηνής, στο παλαιό Γυμνάσιο Θηλέων, με προσφιλέστερο σενάριο την λειτουργία του ως παράρτημα άλλου Γυμνασίου της πόλης για την «αποσυμφόρησή» τους.

Όπως τόνισε είναι το μοναδικό κτήριο στη διάθεση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, χαρακτηρισμένο ως σχολικό κτήριο, ενώ οι εργασίες ανακαίνισής του βαίνουν προς το τέλος τους ούτως ώστε να μπορέσει να «απορροφήσει» έναν ικανό αριθμό μαθητών και να αποσυμφορήσει την «ασφυκτική» όπως την χαρακτήρισε αυτή τη στιγμή κατάσταση των Γυμνασίων της πόλης μας.

Η κ. Κοσμίδου κάλεσε γονείς και μαθητές να αντιληφθούν την ανάγκη και να δείξουν κατανόηση, τονίζοντας πως ως επιλογή θα δώσει «μεγάλη ανάσα στα Γυμνάσια της πόλης», υπογραμμίζοντας πως και η πρωινή λειτουργία του θα βοηθήσει ώστε ένα κτίριο με πολύ μεγάλη ιστορία να διατηρηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.