EMMYS 2020 – Προβλεψεις των φετινων τηλεοπτικων βραβειων

Από τον Γιώργο Κ.

Σε λιγότερο από ένα μήνα είναι η μεγάλη βραδιά των τηλεοπτικών βραβείων Emmy. Προβλέπουμε τους νικητές της βραδιάς στις πιο σημαντικές κατηγορίες.

Καλύτερο Δράμα   

Το “Succession” είναι το μεγαλύτερο φαβορί και πιθανότερος νικητής της βραδιάς. Έχοντας ήδη κερδίσει ένα Golden Globe στην αρχή της χρονιάς, δύο υποψηφιότητες για τα BAFTAS και δύο νίκες στα Critics’ Choice Awards και όντας υποψήφιο για 10 Emmy, αυτή είναι αναμφισβήτητα η χρονιά του.  Από την άλλη υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της ανατροπής, που θα ήτανε να βγει το “Mandalorian” που δε ξέρουμε καν γιατί είναι υποψήφιο…

Θα νικήσει: Το “Succession”.
Μπορεί να νικήσει: “Mandalorian”, “The crown”.
Αξίζει να κερδίσει: “Succession”.

Καλύτερη Κωμωδία  

Και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Schitt’s Creek ή και στο Insecure. Το “The Good Place” αναμένεται να μείνει πάλι με άδεια χέρια παρότι η τέταρτη και τελευταία σεζόν του ήταν αριστοτεχνική όπως και όλες οι προηγούμενες. Το γεγονός όμως ότι είναι network σειρά ρίχνει αρκετά τις πιθανότητες του.

Θα νικήσει: “Schitt’s Creek”.
Μπορεί να νικήσει: “Insecure”, “The Marvelous Mrs. Maisel”
Αξίζει να κερδίσει: “The Good Place”

Καλύτερη Μίνι Σειρά

Το “Watchmen” σκόραρε 11 υποψηφιότητες και είναι ο προφανής νικητής της κατηγορίας. Το “Mrs America” από την άλλη μεριά, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και σκόραρε αρκετές υποψηφιότητες, κυρίως για τις πρωταγωνίστριες του, ενώ είναι και βιογραφικό. Στοιχείο που αυξάνει τις πιθανότητες του. Βέβαια τα Έμμυ δε δείχνουν όσο μεγάλη αγάπη στα βιογραφικά έργα όσο τα Όσκαρ (Ακόμα θυμόμαστε το Όσκαρ της Ρις Γουίδερσπουν).

Θα κερδίσει: “Watchmen”.
Μπορεί να κερδίσει: “Mrs America”.
Αξίζει να κερδίσει: “Mrs America”.

Καλύτερος Α’ Ανδρικός σε Κωμωδία    

Όπως είπαμε και πριν φέτος είναι η χρονιά του Schitt’s Creek και το πιθανότερο είναι o Eugene Levy να κρατήσει το αγαλματίδιο. Δε θα ήταν έκπληξη βέβαια να βλέπαμε τον Ted Danson να κερδίζει για την αξιοθαύμαστη δουλειά του στο “The Good Place”. Είναι η τελευταία του σεζόν και η τελευταία ευκαιρία των voters να τον τιμήσουν.

Θα κερδίσει: Eugene Levy
Μπορεί να κερδίσει: Ted Danson.
Αξίζει να κερδίσει: Ted Danson.

Καλύτερος Α’ Γυναικείος σε Κωμωδία 

Χρονιά του “Schitt’s Creek”, μη τα ξαναλέμε. Η Catherine O’Hara ήταν και πάλι θαυμάσια στο ρόλο της και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία των voters να την τιμήσουνε, μιας και το “Schitt’s Creek” έχει επισήμως πια τελειώσει. Από την άλλη δε θα ήταν μεγάλη έκπληξη να δούμε την Rachel Brosnahan να σηκώνει ξανά το αγαλματίδιο, θα ήταν απλά άδικο. Άλλη δυνατή διαγωνιζόμενη είναι και η Christina Applegate που ήταν για δεύτερη χρονιά εξαιρετική, αλλά όχι πιο δυνατή από τις άλλες δύο.

Θα νικήσει: Catherine O’Hara. Μπορεί να κερδίσει: Rachel Brosnahan.

Αξίζει να κερδίσει: Christina Applegate.

Καλύτερος Α’ Ανδρικός σε Δράμα

Ο Jeremy Strong έδωσε για άλλη μία φορά τον καλύτερο του εαυτό στο Succession, το οποίο με 10 υποψηφιότητες είναι πολύ δυνατός διαγωνιζόμενος, οπότε με βάση όλα αυτά διόλου απίθανο να τον δούμε το Σεπτέμβριο να κρατάει το βραβείο στα χέρια του. Από την άλλη ο Jason Bateman έδωσε για τρίτη χρονιά μία πολύ δυνατή ερμηνεία στο “Ozark” και είναι καιρός πια κάποιος να του το αναγνωρίσει. Το “Ozark” είναι επίσης δυνατός διαγωνιζόμενος με 8 υποψηφιότητες. Πολύ καλός και ο Billy Porter στο “The Pose”, αλλά μοιάζει απίθανο να τον δούμε να κερδίζει ξανά μετά την περσινή νίκη του, σε μία τόσο ανταγωνιστική κατηγορία μία τόσο ανταγωνιστική σεζόν. Μην εκπλαγείτε όμως αν δείτε τον Steve Carell να κερδίζει για το “The Morning Show”. Ίσως αυτός να είναι ο τρόπος της Ακαδημίας να επανορθώσει που τον άφησε με άδεια χέρια για το “The Office”.

Θα κερδίσει: Jeremy Strong.
Μπορεί να κερδίσει: Jason Bateman.
Αξίζει να κερδίσει: Jason Bateman.

Καλύτερος Α΄ Γυναικείος σε Δράμα

Ίσως η πιο ανταγωνιστική κατηγορία φέτος, μετά την «Supporting Actress in a Drama Series», αλλά θα φτάσουμε κι εκεί. Η Olivia Colman πήρε διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο “The Crown” και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα στην αρχή της χρονιάς. Πολύ θετικές κριτικές όμως κέρδισε και η Jennifer Aniston για το “The Morning Show” και βραβεύτηκε και αυτή, με SAG award. Το πιθανότερο θα ήταν να σκεφτεί κανείς πως μία από τις δύο θα πάρει και το Emmy, αλλά λίγο μετά έκανε πρεμιέρα και η τρίτη σεζόν του “Ozark” που ανέδειξε καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές τον ρόλο της Laura Linney. Και στο παιχνίδι ενώ οι περισσότεροι περίμεναν πως παρά την εξαιρετική δουλειά της θα αγνοηθεί από την Ακαδημία, μπήκε και η Zendaya που έλαβε επίσης πολύ θετικές κριτικές για την ερμηνεία της στη σειρά του HBO. Όλες οι κυρίες της κατηγορίας έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν, με τις λιγότερες όμως να δίνονται στις πρωταγωνίστριες του “Killing Eve” που επέστρεψε με μία μέτρια τρίτη σεζόν, κατώτερη των προηγούμενων. Άλλωστε και οι δυο τους έλαβαν βραβεία τις προηγούμενες χρονιές και θα ήταν μεγάλη έκπληξη να δούμε το θρίαμβο τους να επαναλαμβάνεται για τρίτη χρονιά.

Θα κερδίσει: Olivia Colman.
Μπορεί να κερδίσει: Jennifer Aniston, Laura Linney.
Αξίζει να κερδίσει: Jennifer Aniston.

Καλύτερος Α’ Ανδρικός σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία

Το “Watchmen” αναμένεται να σαρώσει σε όλες τις κατηγορίες, γιατί όχι και σ’ αυτήν; Άλλωστε ο Jeremy Irons ήταν αρκετά καλός για να αγνοηθεί για το έργο του. Το ίδιο όμως και o Mark Ruffalo για το “I Know this much is true”.

Θα κερδίσει: Jeremy Irons.
Μπορεί να κερδίσει: Paul Mescal.
Αξίζει να κερδίσει: Mark Ruffalo.

Καλύτερος Α΄Γυναικείος σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία

Αυτή είναι μία ξεκάθαρη μονομαχία ανάμεσα σε Cate Blanchett και Regina King. Η ερμηνεία της Cate Blanchett ήταν μία από τις καλύτερες της καριέρας της, σε έναν ρόλο αρκετά απαιτητικό. Από την άλλη η Regina King ήταν επίσης πολύ καλή και το “Watchmen” αναμένεται να σαρώσει, ενώ είχε μέσα ένα μήνυμα αρκετά επίκαιρο με όσα συνέβησαν στην Αμερική το προηγούμενο διάστημα. Το ίδιο και το “Little Fires Everywhere”, αλλά η Kerry Washington μετά βίας έφτασε στην πεντάδα των υποψηφίων όντας πολύ κατώτερη υποκριτικά σε σύγκριση με την ερμηνεία της συμπρωταγωνίστριας της, Reese Witherspoon.

Θα κερδίσει: Regina King. Μπορεί να κερδίσει: Cate Blanchett.
Αξίζει να κερδίσει: Cate Blanchett.

Β΄ Ανδρικός σε Κωμωδία

Ο Tony Shalboub κέρδισε πέρυσι, αλλά τίποτα δε τον σταματάει από το να κερδίσει και φέτος. Όχι απλά επειδή ήταν εξαιρετικός, αλλά και επειδή η ακαδημία του έχει δείξει μεγάλη αγάπη μέσα στα χρόνια δίνοντας του πολλαπλές νίκες για το “Monk”. Όχι ότι δε τις άξιζε, αλλά δε θα έβλαπτε αν μερικές τις έπαιρνε ο Carell για το “The Office”. Δυνατοί ανταγωνιστές είναι ο Mahershala Ali για το “Ramy” και φυσικά ο πολυαγαπημένος Alan Arkin για το “The Kominsky Method”. Ενώ πιο αδύναμος κρίκος μοιάζει ο William Jackson Harper που είναι πρωτάρης και λίγο πολύ κανείς δε περίμενε πως θα κατάφερνε να φτάσει στις υποψηφιότητες.

Θα κερδίσει: Tony Shalboub.
Μπορεί να κερδίσει: Mahershala Ali.
Αξίζει να κερδίσει: Alan Arkin.

Β΄ Γυναικείος σε Κωμωδία

Ούτε λόγος, δε χρειάζεται τίποτε. H D’Arcy Carden αξίζει το βραβείο για την ερμηνεία της στο “The Good Place” και η D’Arcy Carden θα το πάρει. Τέλος.

Θα κερδίσει: D’Arcy Carden.
Μπορεί να κερδίσει: Annie Murphy.
Αξίζει να κερδίσει: D’Arcy Carden.

Β΄ Ανδρικός σε Δράμα

Ο Giancarlo Esposito ήταν εξαιρετικός, αλλά δε πρόκειται να κερδίσει. Το πιθανότερο σενάριο είναι ένας από τους τρεις ηθοποιούς του “Succession”, ας μη γελιόμαστε, ο Kieran Culkin θα το πάρει. Ανταγωνισμός του είναι ο Billy Crudup που ήταν φαινομενικός στο “TMS ” και αξίζει το βραβείο όσο κανένας, ενώ το γεγονός ότι έχει μόλις κερδίσει ένα CCA αυξάνει τις πιθανότητες του.

Θα κερδίσει: Kieran Culkin.
Μπορεί να κερδίσει: Billy Crudup.
Αξίζει να κερδίσει: Billy Crudup.

Β΄ Γυναικείος σε Δράμα

Helena Bonham Carter και ξερό ψωμί. Ήταν εξαίσια στο “The Crown” και απλά αξίζει όλα τα βραβεία. Δεν έχει όμως και λίγο ανταγωνισμό. Έχει να ανταγωνιστεί την εξαίρετη Sarah Snook, την ήδη νικήτρια Thandie Newton, την επίσης ήδη νικήτρια Julia Garner και μέσα σ’ άλλες και τη Meryl Streep που… είναι η Meryl Streep. H Meryl Streep πέρα από την πλάκα ήταν καθηλωτική στο “Big Little Lies”, αλλά η δεύτερη σεζόν της σειράς δεν έλαβε πολύ θερμής υποδοχής από τους κριτικούς και ίσως χωρίς τη Meryl Streep να είχε θαφτεί κριτικά όντας μία μέτρια δεύτερη σεζόν μετά από μία καταπληκτική πρώτη. Απόδειξη οι μοναδικές δύο υποψηφιότητες που έλαβε από την ακαδημία, που κι αυτές είναι η μία για τη Laura Dern που μόλις κέρδισε ένα Oscar, και η άλλη για τη Meryl Streep που όπως είπαμε και πριν… είναι η Meryl Streep.

Θα κερδίσει: Helena Bonham Carter.
Μπορεί να κερδίσει: Meryl Streep.
Αξίζει να κερδίσει: Helena Bonham Carter.

Τα βραβεία Emmy θα απονεμηθούν 21 Σεπτεμβρίου και παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Jimmy Kimmel.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.