Ενδιαφερονται, αλλα ακομα δεν νοικιαζουν οι νεοι φοιτητες

Την εκτίμηση ότι περίπου 500 διαμερίσματα είναι αυτή τη στιγμή κενά έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ροδόπης Χρύσα Κυριακούση

Την ανάγκη να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο το χειμερινό εξάμηνο γνωστοποίησε, τόσο με επιστολή όσο και δια ζώσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ροδόπης κ. Χρύσα Κυριακούση, στον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.

Επίσης ενημερώθηκε για το αν και πώς θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό έργο του δια ζώσηςτο πανεπιστήμιο, μιας και η μη λειτουργία του το χειμερινό εξάμηνο, θεωρεί πως θα έχει ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον οι πρωτοετείς φοιτητές, να μην έρθουν καθόλου στην Κομοτηνή.

Αυτή τη στιγμή η κίνηση στην ενοικίαση ακινήτων της Κομοτηνής είναι υποτονική εξήγησε η ίδια, με κάποιους πρωτοετείς που είναι σίγουροι ότι θα περάσουν στην Κομοτηνή να κάνουν έρευνα, αλλά ακόμα να μην έχουν προχωρήσει στην μίσθωση.«Απλώς ψάχνουν, κοιτούν, βολιδοσκοπούν και περιμένουν, αν δεν ανοίξουν τα πανεπιστήμια, δεν θα έρθουν οι φοιτητές στην πόλη» ανέφερε, μιας και κανένας δεν θα πληρώσει ενοίκιο για 7 μήνες χωρίς να έρθει στην πόλη.

Έτσι μη λειτουργία των τμημάτων, σημαίνει πως οι περισσότεροι φοιτητές δεν θα έρθουν στην πόλη, ενώ θα πλανάται το ερωτηματικό για το τι θα γίνει το εαρινό εξάμηνο, που θα επηρεάσει και αυτό τις αποφάσεις τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά σπίτια ελεύθερα, μιας και έχουν φύγει και οι τελειόφοιτοι από την προηγούμενη χρονιά, με την κ. Κυριακούση να εκτιμά πως έχουν μείνει περίπου 500 διαμερίσματα ανοίκιαστα στην πόλη.

«Είναι εμφανές στην πόλη.Υπάρχουν ενοικιαστήρια σε όλη την πόλη» υπογράμμισε η ίδια εξηγώντας πως αγωνία τους δεν είναι τόσο τα άδεια σπίτια, όσο η αγάπη τους στην πόλη και το Πανεπιστήμιο, που θέλουν να είναι ένας ζωντανός πνεύμονας στην πόλη και την ανάπτυξή της, όπως ήταν μέχρι τώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.