Παιδια απο την Τυνησια, την Ουκρανια και την Σλοβακια γνωρισαν τον Πανθρακικο και τις εγκαταστασεις του

Έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις υποδομές του Συλλόγου και αποκάλυψαν πως πλέον θα δηλώνουν φίλαθλοι του Πανθρακικού

Μία διαφορετική από τις συνηθισμένες προπονήσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο προπονητικό κέντρο του Πανθρακικού καθώς εκεί παραβρέθηκαν παιδιά από την Τυνησία, την Ουκρανία και την Σλοβακία, τα οποία βρίσκονται στην πόλη μας εδώ και 2 εβδομάδες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που «τρέχει» η System & G Greece και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct τηρώντας τα πρωτόκολλα που επιβάλλει ο κορωνοϊός και με αυτόν τον τρόπο προβάλλεται η Κομοτηνή σε διάφορες μεριές του κόσμου.

Οι νεαρές φοιτήτριες και οι νεαροί φοιτητές παρακολούθησαν την προπόνηση του Πανθρακικού, γνώρισαν την ιστορία του συλλόγου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού, δηλώνοντας γοητευμένοι από τον χώρο, το πλούσιο «πράσινο» και το γεγονός πως μία πόλη σαν την Κομοτηνή καταφέρνει να διατηρεί έναν τόσο σύγχρονο χώρο. 

Οι νεαροί και οι νεαρές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον χώρο που διαθέτει η ομάδα μας, τονίζοντας πως θα μείνει χαραγμένη η εμπειρία για μία ζωή. Λίγο πριν αποχαιρετήσουν τους ποδοσφαιριστές, ευχήθηκαν καλή σεζόν και μαθαίνοντας για την μεγάλη ιστορία της ομάδας έστειλαν την θετική τους ενέργεια ώστε ο Πανθρακικός να επιστρέψει εκεί που αξίζει.

Μίλτος Καψώτης: «Εντυπωσιασμένα τα παιδιά από τις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού και την φιλοξενία των κατοίκων της πόλης»

Για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού και το πρόγραμμα γενικότερα μίλησε ο Μέντορας του προγράμματος, Μίλτος Καψώτης, ο οποίος αποκάλυψε πως τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις υποδομές του Πανθρακικού δηλώνοντας πως θα ενημερώνονται όσο γίνεται για την πορεία της ομάδας της Κομοτηνής. «Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά από  Τυνησία, Σλοβακία, Ουκρανία και στόχος του προγράμματος είναι να αναβαθμίσουν γειτονιές της Κομοτηνής και να γνωρίσουν την πόλη» επισήμανε ο κ. Καψώτης, μιλώντας στη συνέχεια για τα εμπόδια που έβαλε η πανδημία. «Ο κορωνοϊός μας δυσκόλεψε αρκετά και μας έκανε να αλλάξουμε τα πλάνα μας αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε νέες δράσεις. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ ώστε τα παιδιά να δούνε κάτι διαφορετικό και να γνωρίσουν πως γίνονται οι προπονήσεις ποδοσφαίρου» τόνισε ο κ. Καψώτης υπογραμμίζοντας πως σκοπός της δράσης είναι η αναβάθμιση και η δημιουργία  ενός ισχυρού Brandname της πόλης. Σαν δράση είναι δυνατή αλλά οι περιστάσεις μας δυσκόλεψαν αρκετά. Ο Μέντορας του προγράμματος επισήμανε πως στο πρόγραμμα συμμετέχουν 21 παιδιά και την προπόνηση παρακολούθησαν οι 15, είναι ενεργά μέλη στις οργανώσεις τους και τα πάνε εξαιρετικά, καθώς  προσαρμόστηκαν στη ζέστη και είναι ενθουσιασμένοι με την πόλη και την φιλοξενία.

Oumeyma & Niki: «Για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας οι γειτονιές της Κομοτηνής και η υποδοχή των ανθρώπων του Πανθρακικού»

Για την εμπειρία της παρακολούθησης προπόνησης μίας ποδοσφαιρικής ομάδας μίλησαν δύο κορίτσια από δύο διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα η Oumeyma από την Τυνησία και η NIki από την Σλοβακία.  «Είναι εκπληκτική εμπειρία για μένα. Είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ προπόνηση ομάδας και είναι απίστευτο» επισήμανε η Σλοβάκα φοιτήτρια, η οποία αποκάλυψε πως είναι μαγεμένη από την ελληνική κουζίνα και δήλωσε ερωτευμένη με το σουβλάκι. «Σίγουρα φεύγοντας από την Κομοτηνή θα θυμάμαι τις γειτονιές, τις γωνίες, όλα τα σημεία της Ροδόπης αλλά και την φιλοξενία των ανθρώπων.  Θα θυμάμαι και μία κοπέλα που ήταν εκτός προγράμματος και μας έκανε να νιώσω πολύ άνετα» παραδέχθηκε η νεαρή Νίκη.

Από την πλευρά της η νεαρή Oumeyma στάθηκε στο πόσο έκπληκτη έμεινε από το γεγονός πως η Κομοτηνή έχει έναν τόσο όμορφο χώρο. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μία προπόνηση και αλήθεια το απολαμβάνω. Οι άνθρωποι εδώ μας υποδέχθηκαν με ζεστασιά και αυτό το αντιμετωπίσαμε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην Κομοτηνή» αποκάλυψε η νεαρή Τυνήσια τονίζοντας πως «θα θυμάμαι τον τρόπο που μας κοιτάνε οι άνθρωποι όταν περπατάμε». Κλείνοντας την κουβέντα, η Oumeyma υπογράμμισε πως έμεινε εντυπωσιασμένη από το πρώτο πέρασμα της από την Ελλάδα και την Κομοτηνή καθώς «είναι μία μικρή πόλη με ιδιαίτερη κουλτούρα και το απολαμβάνω. Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί και πολύ φιλόξενοι».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.