Ολοι οι δρομοι οδηγουν στα Φατηριακα

Όλα έτοιμα για την μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή της Ροδόπης, που φέτος θα είναι διαφορετική λόγω των ιδιαζόντων συνθηκών

Εντυπωσιακή η νέα είσοδος στην περίφραξη του ναού

Να τηρήσουν το έθιμο αναμένεται, από σήμερα Σάββατο, οι πιστοί της Ροδόπης, περπατώντας μέχρι την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, παραμονή της εορτής των εννιάμερων της Παναγίας, για το παραδοσιακό προσκύνημα.

Έτσι τόσο σήμερα, παραμονή της εορτής, όσο και την Κυριακή, οι πιστοί θα διανύσουν μια απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων, για να φτάσουν στην Μονή που φιλοξενεί τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Και μπορεί φέτος να μην πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη, λόγω του κορωνοϊού, όμως ο χώρος είναι προετοιμασμένος και περιμένει τους πιστούς που θα έρθουν να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την εικόνα.

Μάλιστα φέτος η Μονή θα υποδεχτεί το κοινό σε ακόμα καλύτερη μορφή, μιας και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην είσοδό της, όπου τοποθετήθηκε μια καλαίσθητη πύλη, ενώ ολοκληρώθηκε και η αψίδα πάνω από αυτή, όπου τοποθετήθηκαν και δύο καμπάνες, που θα καλούν τους πιστούς στη Λειτουργία.

Γενικότερα πλέον η περίφραξη της Μονής και του Παρεκκλησίου έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον και στην παλιά είσοδο, πλάγια της εκκλησίας, έχει τοποθετηθεί μια μικρή πόρτα, διευκολύνοντας την προσέλευση των πιστών.

Έτσι και φέτος, τηρουμένων των καταστάσεων και των απαραίτητων μέτρων, θα εορταστεί με λαμπρότητα ακόμα μια φορά η Παναγία της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.