Μαζι με την αυξηση των νοσοκομειων αναφορας ερχονται και προσληψεις προσωπικου

Αρχές Σεπτέμβρη 400 νέες θέσεις

Την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, ουφυπουργός  ανακοίνωσε 400 προσλήψεις στα νοσοκομεία από Σεπτέμβρη, ενώ ανέφερε πως δημιουργούνται 50 νέες κλίνες σε ΜΕΘ.

«Ενισχύσαμε το σύστημα υγείας, αντιμετωπίσαμε τη μάχη με επιτυχία, με κατάλληλη οργάνωση. Σήμερα προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων. Πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι κλίνες ΜΕΘ, η επάρκεια σε φαρμακευτική αγωγή, τα εμβόλια όταν θα είναι έτοιμα.

Ενισχύσαμε τις δομές υγείας με προσωπικό, από τον Μάρτιο πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών. 1.000 και πλέον μόνιμοι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων. Αρχές Σεπτέμβρη έρχονται400 νέες θέσεις, οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ» επεσήμανε ο υφυπουργός.

«Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ» συμπλήρωσε, «παραλάβαμε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, ένα χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν 1017 κλίνες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Εργαζόμαστε εντατικά στην υλοποίηση 50 νέων κλινών σε ΜΕΘ, από τις δωρεές».

Ταυτόχρονα ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε πως «αυξάνουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια. Παραμένει ο αριθμός κλινών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τόσο των ύποπτων όσο και των επιβεβαιωμένων. Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς».

Όσο για τα φάρμακα και τα εμβόλιο για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός είπε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή προμήθεια από την ΕΕ της ρεμντεσιβίρης. Η προμήθειά της καλύπτεται από πόρους της ΕΕ. Ήδη η χώρα έχει παραλάβει 178 φιαλίδια και υπάρχουν περίπου 85 σε νοσοκομεία. Έχουμε επάρκεια στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται. Για το εμβόλιο, η ΕΕ διαπραγματεύεται για την κοινή προμήθεια. Μας εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του κόστους και έγκαιρη πρόσβαση στα εμβόλια. Αν όλα πάνε καλά οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του 2020».

Ο υφυπουργός τοποθετήθηκε και στις κατηγορίες ότι δήθεν ο ΕΟΔΥ κρύβει κρούσματα. «Θέλω να είμαι σαφής. Καθημερινά ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει όλα τα κρούσματα της χώρας και την επιδημιολογική έκθεση με πληθώρα στοιχείων. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες, ούτε να αποκρύψει στοιχεία. Αυτά που γράφονται περί εξυπηρέτησης συμφερόντων τα θεωρώ ανάξια σχολιασμού. Παρείχαμε έγκυρη ενημέρωση, δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα και δεν θα το κάνουμε» τόνισε ο υφυπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.