Η τιμη του πετρελαιου καθοριστικος παραγοντας για την κινηση στα καυσοξυλα

Στις ίδιες τιμές αναμένεται να κινηθούν και φέτος, με ενδιαφερόμενους τόσο στα χωριά της Ροδόπης όσο και στην πόλη της Κομοτηνής

Στα 65 λεπτά ανά κυβικό μέτρο αναμένεται να κινηθούν και φέτος τα καυσόξυλα, τα οποία, παρά το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε στις ζέστες του καλοκαιριού, έχουν ήδη ξεκινήσει να προμηθεύονται πολίτες, προετοιμαζόμενοι για τον φετινό χειμώνα.

Έτσι όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ήδη έχουν αρχίσει οι παραγγελίες σημείωσε ο κ. Νίκος Φωτιάδης, η επιχείρηση καυσόξυλων του οποίου βρίσκεται όπισθεν του οικισμού Ηφαίστου, παρόλο που φέτος αναμένεται να παίξει ρόλο και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Και αυτό γιατί η πολύ χαμηλή τιμή με την οποία έκλεισε η χρονιά, είχε ως αποτέλεσμα όσοι είχαν τη δυνατότητα, να γεμίσουν τις δεξαμενές τους, ενώ όσοι δεν γέμισαν, θα το κάνουν από τον Οκτώβριο, αν οι τιμές στο πετρέλαιο κινηθούν ξανά σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Βέβαια όπως σημειώνει και ο κ. Φωτιάδης, αυτό ισχύει για όσους όταν πέρασαν στην εναλλακτική μορφή θέρμανσης κράτησαν ή διατηρούν τη δυνατότητα χρήσης θέρμανσης με πετρέλαιο, όμως υπάρχουν πολλοί που πρακτικά δεν θα επιστρέψουν.

Και αυτό γιατί αφενός έχουν κάνει τη δαπάνη για την εναλλακτική θέρμανση, αφετέρου δύσκολα θα κάνουν νέα για την επιστροφή στο πετρέλαιο, τη στιγμή που τίποτα δεν εγγυάται πως οι τιμές θα παραμείνουν στα επίπεδα στα οποία έπεσαν την περίοδο του κορωνοϊού, και δεν θα ανέβουν στα υψηλά επίπεδα που τους υποχρέωσαν αρχικά να αναζητήσουν άλλο τρόπο θέρμανσης.

Πολλοί από αυτούς έχουν αγκαλιάσει τη θέρμανση με καυσόξυλα, και αυτοί συνεχίζουν να ενδιαφέρονται, αν και η αγορά είναι ακόμα μουδιασμένη, περισσότερο λόγω καλοκαιριού.

Η προμήθεια των καυσόξυλων, τόσο των ελληνικών, που κινεί ο κ. Φωτιάδης, όσο και τα εισαγόμενα από τη Βουλγαρία που έχουν πελάτες στην Βόρεια Ελλάδα, δεν επηρεάστηκε από την πανδημία του Κορωνοϊού, ενώ δεν αναμένουν να υπάρξουν θέματα και κατά το χειμώνα.

Άλλωστε δεν υπήρξαν θέματα προμήθειας και τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησαν τα lockdown, που έπεσε στο τέλος της προηγούμενης περιόδου, ενώ για φέτος είναι προετοιμασμένοι, ώστε να έχουν περισσότερα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τις παραδόσεις κατ’ οίκον.

Οι προμήθειες επίσης γίνονται ακόμα τμηματικά, μιας και τις περισσότερες φορές, οι πελάτες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν όλη την ποσότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.