Τραγουδώντας τον Αύγουστο

16.08.2020 11:48

Η αυγουστιάτικη επιστροφή στον εργασιακό βίο

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η παρέλευση του δεκαπενταύγουστου για αρκετούς από όσους είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σηματοδοτεί την επάνοδο στον εργασιακό βίο. Η επιστροφή από τις διακοπές ωστόσο συχνά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό το συναίσθημα πραγματεύεται -κοντά στα άλλα- το τραγούδι «Αύγουστος στην Αθήνα»

Το τραγούδι ερμηνεύει η Μάρθα Φριντζήλα σε στίχους και μουσική του Θέμου Σκανδάμη και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδά Θέμο Σκανδάμη». Στο σημείωμα που συνοδεύει τον δίσκο ο Θέμος Σκανδάμης θα γράψει: «Ακονισμένο από τη βεβαιότητα, το δάκρυ χαρακώνει με ευκολία το μάγουλο, αφήνοντας σημάδια αναγνωρίσιμα απ’ όλους. Στους καιρούς ωστόσο της αμφιβολίας, τα συναισθήματα αμβλύνονται, το τοπίο θολώνει και η γραφή γίνεται «αόρατη» όπως σε εφηβικό αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου το μυστικό αποκαλύπτεται στο λευκό χαρτί μόνο όταν ο υποψιασμένος ήρωας το υποβάλει στη δοκιμασία της φλόγας ενός κεριού.

Αυτό το κερί προσπαθώ να ανάψω με αυτά τα τραγούδια και την αντικειμενική φλόγα της φωνής της Μάρθας Φριντζήλα. Το μυστικό γίνεται τραγούδι και αισθανόμαστε ότι το ξέραμε όλοι απ’ την αρχή. Τα πρόσωπα έχουν χάρτη με σημάδια αναγνωρίσιμα, η αγάπη δεν είναι μια λεπτομέρεια. Ευχαριστιόμαστε».

Κι αν η Αθήνα «κείται μακράν», το εν λόγω τραγούδι μας κάνει να ταυτιζόμαστε θα συμπληρώσουμε εμείς.

Αύγουστος στην Αθήνα λοιπόν…

 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine