Θυματα απατης ιδιοκτητες τουριστικων επιχειρησεων στη Σαμοθρακη

Την προσοχή των επαγγελματιών εφιστά η αστυνομία

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσαν ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στη Σαμοθράκη καθώς μετά από τραπεζική συναλλαγή που έκαναν είδαν να εξαφανίζονται στο.. λεπτό χρήματα από το λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη, τηλεφώνησε σε τουριστικές επιχειρήσεις για κράτηση δωματίου και με την πρόφαση κατάθεσης χρημάτων για την κράτηση, καθοδήγησε τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στην πραγματοποίηση συναλλαγής μέσω τραπεζικής εφαρμογής, καταφέρνοντας να τους εξαπατήσει και να τους αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι, καθώς οι απατεώνες γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να αποσπάσουν χρήματα, μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίσης οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν ύποπτα τηλεφωνήματα και διαπιστώνουν την απάτη, ή έχουν την υποψία ότι πρόκειται περί απάτης πρέπει να γνωστοποιούν στην Αστυνομία το περιστατικό και τον αριθμό από τον οποίον έλαβαν το ύποπτο τηλεφώνημα προκειμένου να εξιχνιαστεί η «συμμορία» και να προστατευτούν οι άλλοι επιχειρηματίες.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.