Νεοι απο τρεις χωρες περιηγουνται στις γειτονιες της Κομοτηνης

Σκοπός να εντοπίσουν τα «δυνατά» σημεία της πόλης μας

Μετά την πρώτη πετυχημένη δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κομοτηνής το 2018 σε τέσσερις γειτονίες της πόλης μας, η   System & G Greece και το Europe Direct τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις και τους περιορισμούς που επιβάλει η ατομικής μας προστασία, επανέρχεται με ένα ακόμη πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάδειξη γειτονιών της πόλης μας και όχι μόνο.

Όπως εξηγούν οι διοργανωτές για το περιεχόμενο της δράσης, «24 εθελοντές από Σλοβακία, Τυνησία και Ουκρανία θα περιπλανηθούν στην Κομοτηνή με σκοπό μέσα από τη «διαφορετική» αυτή ματιά που θα μας προσφέρουν, να εντοπίσουμε τα δυνατά σημεία της, ενώ παράλληλα θα μας προτείνουν λύσεις για σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.

Την 1η εβδομάδα επιλέξαμε μια «γειτονιά» της πόλης μας, με την ευρύτερη έννοια!!! Το περί αστικό άλσος της «Νυμφαίας». Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών με το αυτοκίνητο και αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής μας. Πολλοί κάτοικοι της Κομοτηνής, ασκούνται στις καλά κρυμμένες διαδρομές του, που έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια. Εκεί προχωρήσαμε σε δράσεις καθαρισμού και τα παιδιά περιηγήθηκαν στο δάσος.

Τη 2η Εβδομάδα επιλέξαμε το «Βαρώσι» και έναν κρυμμένο κήπο στην αυλή του κτιρίου της Παλιάς Βιβλιοθήκης και νυν στέγη του Europe Direct και της System & G. Η επιλογή της γειτονιάς αυτής συνδέεται με το κοινό στόχο των δράσεων του Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νεολαίας, τους νέους 18-30. Εργαστήρια, εργασίες αναβάθμισης του κήπου και συζητήσεις για τους τρόπους ενεργοποίησης των νέων και την εμπλοκή τους στην τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκαν στο χώρο, σε μικρές ομάδες, σεβόμενοι τις νέες οδηγίες.

Την 3η εβδομάδα, θα περιπλανηθούμε στην πολιτιστική διαδρομή της πόλης προκειμένου να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα τοπόσημα της, ενώ παράλληλα θα «τρέχει» φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα «Η Κομοτηνή μέσα από τον φακό σου» με δώρα για τους νικητές αλλά και μια ευκαιρία να δούμε την πόλη μέσα από τα μάτια των νέων.

Την 4η εβδομάδα, οι παραλίες της Κομοτηνής θα έχουν την τιμητική τους με δράση καθαρισμού, γνωριμίας με θαλάσσια σπορ, αλλά και προώθηση περιβαλλοντικών θεμάτων που ενδιαφέρουν τους νέους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.