«Στα ονειρα των ποιητων» στο Αρχαιο Θεατρο της Μαρωνειας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Η παράσταση «Στα όνειρα των ποιητών» θα παρουσιαστεί στις 29 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του ΥΠΠΟΑ, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

 

Η μουσική παράσταση «Στα όνειρα των ποιητών», σε σύλληψη- σύνθεση και μουσική διδασκαλία Φένιας Χρήστου, είναι βασισμένη στην ποίηση του Κωστή Παλαμά και άλλων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

 

Η προσωπική διαδρομή της μουσικού Φένιας Χρήστου και η συνάντησή της με την ποίηση καταλήγουν σε μια νέα μουσικοποιητική παράσταση. Ένας κύκλος μελοποιήσεων και πρωτότυπων συνθέσεων εναλλάσσεται με δραματοποιημένες αναγνώσεις ποιημάτων σε μια παράσταση με χαρακτήρα δροσερό, ερωτικό, νεανικό και στιγμές-στιγμές σατιρικό ως προς τον έρωτα και τα όσα προκαλεί σε εμάς τους ανθρώπους. Την δραματοποίηση και την επιλογή των συνδετικών κειμένων επιμελείται ο συγγραφέας-μεταφραστής Κώστας Κουτσουρέλης ενώ το μυσταγωγικό σκηνικό ολοκληρώνουν οι φωτισμοί του Αλέξανδρου Πολιτάκη. Το έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά αποτελεί τον κύριο ποιητικό κορμό έμπνευσης της μουσικού, που πλαισιώνεται από συμπληρωματικό υλικό ελλήνων και ξένων ποιητών, νεότερων και σύγχρονων. Ερμηνεύουν δύο ηθοποιοί και τρεις μουσικοί επί

σκηνής.

 

Στα όνειρα των ποιητών

 

29 Αυγούστου 2020, Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, ώρα προσέλευσης 19:30, ώρα

έναρξης 20:00

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Σύνθεση-Μουσική διδασκαλία: Φένια Χρήστου

Δραματοποίηση-Επιλογή συνδετικών κειμένων: Κώστας Κουτσουρέλης

Φωτιστικός σχεδιασμός: Aλέξανδρος Πολιτάκης

Ηθοποιοί: Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τζιώτας

Μουσικοί: Φένια Χρήστου (πιάνο, τραγούδι), Στέλλα Τέμπρελη (βιολοντσέλο), Σάκης Λάιος (κρουστά, πνευστά, πλήκτρα)

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

 

Για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο της εισόδου, το οποίο για το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ανέρχεται στα 3 ευρώ το ακέραιο, 2 ευρώ το μειωμένο.

 

Εισιτήρια θα διατίθενται την ημέρα της παράστασης στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας από τις 19:30, και θα επιδεικνύεται μαζί το δελτίο εισόδου/προκράτηση θέσης.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στον σύνδεσμο:

https://digitalculture.gov.gr/2020/07/sta-onira-ton-piiton-apo-to-kratiko-theatro-voriou-ellados-3/

 

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

 

Ενημερώνουμε, ακόμη, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 170 άτομα

 

Πληροφορίες: 2531022411 Κώστας Γριζουλάκης, αρχιφύλακας ΕΦΑ Ροδόπης

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.