Προστιμο 10.000 ευρω σε οσα καταστηματα δεν κλεινουν τα μεσανυχτα

266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα έγιναν από τη 1 Ιουλίου

Την εκ νέου ανάγκη τήρησης των μέτρων τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας πως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού διπλασιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για αυτό και λήφθηκαν τα νέα μέτρα.

 

Όσον αφορά το νέο ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και επιβολή «λουκέτου» για 20 ημέρες σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκτενή αναφορά στην ατομική ευθύνη των πολιτών και τόνισε ότι «αυτό το καλοκαίρι ο τρόπος χαλάρωσης και εκτόνωσής μας, δεν μπορεί να είναι ίδιος με τις άλλες χρονιές».

 

«Τον κύριο όγκο τον έχουν οι περιοχές με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά οι αποφάσεις μας δεν λαμβάνονται μόνο με αριθμητικά κριτήρια» σημείωσε.

 

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι το πρόβλημα δεν αφορά στα εισερχόμενα κρούσματα.

 

Τόνισε δε ότι οι θάνατοι από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού ανέρχονται σε 214.

 

Ερωτηθείς για τις λιτανείες, είπε ότι η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη για τις θρησκευτικές λειτουργίες, τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πομπή. «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας την Εκκλησία είναι εξαιρετική, αντιμετωπίζει το θέμα με εξαιρετική σοβαρότητα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε όλες τις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα» σημείωσε και υπογράμμισε πως «ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του στις λιτανείες».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.