Αντι της ΔΕΘ σκεψεις για πολιτικο-οικονομικο φορουμ

Το εναλλακτικό σενάριο έχει ήδη παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, σύμφωνα με πληροφορίες

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα δημοσιογραφικά και πολιτικοοικονομικά «πηγαδάκια» της Θεσσαλονίκης είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση την ακύρωση της φετινής 85ης ΔΕΘ- HELEXPO η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου. Σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για ακύρωση της φετινής διοργάνωσης με τους υπεύθυνους της εταιρίας να επεξεργάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, εναλλακτικά σενάρια.

 

Δεδομένης της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτεμβρίου και της ομιλίας του σε περιορισμένο ακροατήριο στο «τραπέζι» επανέρχεται ένα άλλο σενάριο, το οποίο είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και του το είχαν παρουσιάσει τα στελέχη της ΔΕΘ- HELEXPO.

 

Ο λόγος για την πραγματοποίηση ενός πολιτικοοικονομικού φόρουμ στο οποίο θα παραβρεθεί περιορισμένος αριθμός ανθρώπων, πολιτικών, επιχειρηματικών και εμπορικών παραγόντων και το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την χρήση της τεχνολογίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr η είδηση της ακύρωσης της φετινής ΔΕΘ έγινε γνωστή στο στελεχιακό δυναμικό της εταιρίας από την… τηλεόραση. Τις προηγούμενες ημέρες βέβαια τόσο ο πρόεδρος της εταιρίας Τάσος Τζήκας, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης βρίσκονταν σε επαφές με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

 

Εκείνο που καθόρισε την τελική απόφαση της κυβέρνησης για ακύρωση της διοργάνωσης ήταν τα αυξημένα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας και ειδικότερα του Σαββατοκύριακου. «Υπήρχε μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες» αναφέρει στέλεχος της ΔΕΘ στο makthes.gr. «Υπήρχε κλίμα προς ακύρωση» συμπληρώνει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι άνθρωποι της ΔΕΘ και να εξετάσουν τα «εναλλακτικά» σενάρια που ήδη έχουν γίνει γνωστά στον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι της ΔΕΘ προτείνουν την διοργάνωση ενός πολυήμερου πολιτικοοικονομικού γεγονότος, δεδομένης και της πρωθυπουργικής παρουσίας την 5η Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία δράση.

 

«Είναι μια είδηση στενάχωρη. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο βέβαια τον έχουν οι επιστήμονες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Έκθεση και η πόλη υφίστανται μεγάλη ζημία λόγω του κορονοϊού. Ήδη επεξεργαζόμαστε εναλλακτικούς τρόπους δραστηριοποίησης σύμφωνα με τα νέα δεδομένα» δήλωσε ο κ. Τζήκας στο makthes.gr.

 

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.