Μονο χαμηλη βλαστηση φαινεται να καηκε στο Καστρο του Διδυμοτειχου

Η φωτιά εντός του κάστρου τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Δευτέρας, με την συνδρομή και πολιτών

Κυρίως χαμηλή βλάστηση φαίνεται να έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εντός του κάστρου του Διδυμοτείχου, μετά από κινητοποίηση τόσο της πυροσβεστικής, όσο και πολιτών που βοήθησαν στην κατάσβεση.

 

Στην περιοχή φαίνεται να επιχείρησαν 17 πυροσβεστικά οχήματα από Ορεστιάδα και Σουφλί με πάνω από 20 πυροσβέστες, ενώ πέρα της βλάστησης δεν φαίνεται να υπήρξαν άλλες ζημιές από τη φωτιά.

 

Αυτό τόνισε με ανακοίνωσή του και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, στην οποία σημειώνει πως είναι σημαντικό ότι καμία ζημιά δεν έχει προκληθεί καθώς έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση, ενώ τα αίτια δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια και ερευνώνται από την πυροσβεστική υπηρεσία.

 

Θεωρεί δε πως το μέγεθος της φωτιάς σε συνάρτηση με την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής και τις πρόσφατες εργασίες αποψίλωσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο και την αποτροπή της εξάπλωσης της.

 

Για αυτό και ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία και την αρχαιολογία που προνόησαν για τις εργασίες αποψίλωσης και την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση της.

 

«Αν κάτι ξεχώρισε σήμερα ήταν η μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών στην πυρόσβεση. Η δοκιμασία μπορεί φαινομενικά να ήταν μικρή ωστόσο αυτή η πράξη πέρα από την χρησιμότητα έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους για το αποτέλεσμα, μιας και ο μηχανισμός δούλεψε άριστα και απέδειξε ότι πρέπει να νιώθουν ασφάλεια.

 

Φωτογραφία: Βορέας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.