Αντιδρασεων συνεχεια στη Ροδοπη για το κλεισιμο εστιασης και μπαρ τα μεσανυχτα

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που περιορίζουν το ωράριο των καταστημάτων οριζόντια σε όλη την ΑΜΘ

Πολλαπλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στα μέσα περιορισμού του κορωνοϊού, την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 0:00 έως 07:00 σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Ήδη την πρώτη κίνηση, από το σωματείο Καφεποτοπωλών, έκανε ο κ. Σπύρος Θυμικιώτης, ζητώντας να εξαιρεθεί η Ροδόπη από το μέτρο, και μάλιστα συμπλήρωσε στην πρώτη του ανάρτηση πως θα ζητήσουν εξαίρεση, αλλά και, αν αυτή δεν δοθεί, να μάθουν με τι κριτήρια λήφθηκε αυτή η απόφαση.

 

Τη φωνή τους ένωσαν στο αίτημα αυτό τόσο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, όσο και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Επίσημο αίτημα από το ΕΒΕΡ

 

Ο κ. Γραβάνης στην ανακοίνωσή του τονίζει πως τα μέτρα για την εστίαση στην Ροδόπη είναι αδικαιολόγητα, γιατί ενώ σε άλλες περιφέρειες τα μέτρα αφορούν συγκεκριμένους δήμους ή νομούς, για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι οριζόντια.

 

«Η Ροδόπη έχει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με πολλούς άλλους νομούς, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στα μέτρα περιορισμού του ωραρίου. Επομένως τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και άδικων επιλογών» σημειώνει.

 

Επίσης θεωρεί πως το «μάρμαρο» για μία ακόμη φορά καλείται να το πληρώσει η εστίαση, χωρίς όμως να γίνεται κατανοητή η αποτελεσματικότητα τέτοιων αποφάσεων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται αναγκαία η εξαίρεση της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης από το συγκεκριμένο μέτρο, την οποία  θα αιτηθούμε έπειτα από συνεννόηση με τα σωματεία του νόμου» καταλήγει.

 

Απορίες για την επιλογή όλης της Περιφέρειας

 

Από την πλευρά του ο κ. Βαφειάδης, που εκπροσωπεί και το σωματείο ζυθεστιατόρων, σημειώνει πως προκύπτουν πολλά ερωτήματα από την απόφαση περί κλεισίματος των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ανακοινώθηκε και θα εφαρμοστεί από 11 Αυγούστου.

 

«Ποια είναι τα πραγματικά επιδημιολογικά κριτήρια για τη Ροδόπη που εμφανίζει σήμερα μηδενικά κρούσματα;

Γιατί δεν έγινε επιλογή ανά περιφερειακή ενότητα αλλά ως σύνολο Περιφέρειας;

Ποιο είναι το όφελος επιδημιολογικά με κλειστά καταστήματα από τις 0:00 έως 07:00;

Ποια τα μέτρα στήριξης των εν λόγω επιχειρήσεων;» αναρωτιέται, καταλήγοντας πως για μια ακόμη φορά το μάρμαρο καλείται να βγάλει η  πολύπαθη  εστίαση.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.