Χρυσή τομή για τον περιορισμό του ωραρίου αναζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

10.08.2020 06:08

Με αφορμή τις σκέψεις να θεσπιστεί ωράριο μέχρι τις 23:00 σε όλο τον κλάδο μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Κάλεσμα προς την κυβέρνηση να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό, με αφορμή τις φήμες ότι θα θεσπιστεί ωράριο μέχρι τις 23:00 σε όλο τον κλάδο μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κάνουν 45 σωματεία εστίασης από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και συναφών Επαγγελμάτων Έβρου.

 

Με αυτή ζητούν να μην υπάρχουν ισοπεδωτικές προσεγγίσεις στην παραβατικότητα κάποιων, σημειώνοντας πως είανι υποχρέωση όλων να τηρούν τα υγειονομικά πρότυπα.

 

Η ανακοίνωση των σωματείων έχει ως εξής:

 

«Η Εστίαση για άλλη μια φορά έχει βρεθεί στο επίκεντρο των τελευταίων εξελίξεων και παρόλο που έχει χτυπηθεί πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα και που ακόμα περιμένει τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση στους βασικούς πυλώνες στήριξης ( Επιδότηση Ασφαλιστικών Εισφορών, Μονοψήφιο συντελεστή ΦΠΑ κ.α), ακούγεται ότι θα θεσπιστεί ωράριο μέχρι τις 23:00 σε όλο τον κλάδο.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση συνάντηση με τα αρμόδια όργανα της Εστιασης ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό.

 

Η μη συμμόρφωση κάποιων δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη. Πριν καταδικάσουμε τις παραβατικες συμπεριφορές ,ας αναλογισθούμε και τι ποσοστό αυτής της συμπεριφοράς αντιστοιχεί σε όλους. Γι αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε ισοπεδωτική λογική και πρακτική του οδοστρωτήρα. Είναι υπόθεση όλων και έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Λάθη έχουν γίνει εκατέρωθεν.

 

Ήρθε η ώρα να χτίσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και δημιουργίας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων και να θέσουμε νέες βάσεις για το μέλλον όλων μας.

Διάθεση υπάρχει, συνεργασία όχι. Ας γίνει η αρχή. Εμείς προς το παρόν είμαστε ακόμα εδώ !!!

 

Το παρόν συνυπογράφουν 45 Σωματεία σε όλη την Ελλάδα

#menoumeoloimazi

#estiasigreece»

 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine