Κορωνοιος: Προσθετα μετρα και τοπικα lockdown

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις

735 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα μέσα σε μία εβδομάδα (από την Παρασκευή 31 Ιουλίου έως και, χθες, Παρασκευή 7 Αυγούστου), σημαίνοντας συναγερμό στην Κυβέρνηση και τις λοιπές αρμόδιες Αρχές.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου αναμένονται ανακοινώσεις για την λήψη νέων μέτρων που θα αφορούν την διαχείριση της κρίσης. Θα διεξαχθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία της ομάδας των λοιμωξιολόγων, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Σε περίπτωση επιδημιολογικών εξάρσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, η κυβέρνηση δεν αποκλείει τα lockdown τοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι δύσκολες μέρες θα είναι μέχρι και τις 20 Αυγούστου, όπου οι περισσότεροι εκδρομείς αναχωρούν ή αποχωρούν από τα νησιά.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, δήλωσε οτι «θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς. Πηγαίνουμε μέρα -μέρα, αυτή η εβδομάδα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης. Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί προκειμένου να μπορέσουμε να περιορίσουμε το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας. Αν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας». Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι «αν χρειαστεί θα υπάρξουν τοπικά lockdown».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.