Δενδιας: Αμεσα η κυρωση της συμφωνιας με την Αιγυπτο απο τη Βουλη

Τα κόμματα θα ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο της συμφωνίας, δήλωσε ο ΥΠΕΞ

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των χωρών, επόμενα βήματα αποτελούν η αναλυτική ενημέρωση των κομμάτων για το περιεχόμενο αυτής, καθώς και η άμεση κύρωσή της από τη Βουλή, όπως δήλωσε για την συμφωνία που «έκλεισε» χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δένδιας σχολίαε ότι η «λυσσώδης αντίδραση της Τουρκίας δείχνει ότι η συμφωνία που υπεγράφη χθες υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Ο ίδιος κάλεσε τη γειτονική χώρα να αλλάξει στάση και να μην αποχωρήσει από τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και συμπλήρωσε: «Μια νόμιμη συμφωνία που συμβάλλει στην ειρήνη στην περιοχή δεν μπορεί να προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις. Η Τουρκία επιλέγει το ρόλο του ταραχοποιού. Θα της έλεγα να διαβάσει την ανακοίνωση του στέητ ντιπάρτμεντ. Την ώρα της υπογραφής τηλεφώνησε και ο αμερικανός ΥΠΕΞ, ο κ. Πομπέο. Ήταν ενήμερη η αμερικανική πλευρά. Μίλησε ο κ. Σούκρι, εγώ ήμουν φιλοξενούμενος, η ανακοίνωση τους τα καλύπτει όλα. Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό είναι διαχρονικά υποχρέωση κάθε κυβέρνησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.