Νεες οδηγιες προς τους δημοτες απο τον Ο. Μουμιν μετα την αυξηση των κρουσματων κορωνοιου

Τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Ιάσμου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλία

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα και γι' αυτό ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Μετά την επικοινωνία με τον κ. Χαρδαλιά, ο δήμαρχος Ιάσμου απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες που κοινοποίησε από τον λογαριασμό του στο facebook, στο οποίο δίνει νέες οδηγίες για να παραμείνουν όλοι ασφαλείς.

Αναλυτικότερα το μήνυμα του Δημάρχου Ιάσμου προς τους δημότες:

«Αγαπητές συνδημότισσες – αγαπητοί συνδημότες,

Όλοι μαζί ενωμένοι δώσαμε μια σπουδαία μάχη με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην πρώτη φάση του κορονοϊου. Σήμερα, η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορονοϊου. Χαλαρώσαμε, δεν πρέπει. Πρέπει να τηρήσουμε ο καθένας μας τα μέτρα που επιβάλλει η πολιτεία. Χθες, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Νίκο Χαρδαλιά.

Επιγραμματικά σας ζητώ:

  1. Να κρατάτε αποστάσεις.
  2. Να αποφύγετε τον συνωστισμό-συγχρωτισμό.
  3. Η μάσκα είναι  υποχρεωτική στις εκκλησίες και στα τζαμιά μας και σε προβλεπόμενους κλειστούς  χώρους. Θερμοπαρακαλώ τους θρησκευτικούς λειτουργούς  και των δύο θρησκείων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων εντός των χώρων λατρείας.
  4. Γάμοι, βαπτίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις,  πάσης φύσεως εκδηλώσεις είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο, αυστηρά πραγματοποιούνται με συμμετοχή  έως 100 ατόμων. Το μέτρο αυτό ισχύει μέχρι τέλος Αυγούστου.  Εξυπακούεται ότι και στα 100 άτομα αυστηρά τηρούνται οι αποστάσεις.
  5. Με απόφαση μου στις λαϊκές αγορές  Σώστου και Ιάσμου καθίσταται υποχρεωτική η μάσκα εκτός από πολίτες και για τους δημότες ή επισκέπτες καταναλωτές.  Συνεργεία του Δήμου θα μοιράσουν μάσκες στις εισόδους των εν λόγω λαϊκών αγορών. Το μέτρο αυτό ισχύει έως 31 Αυγούστου.
  6. Επίσης, ο Αύγουστος μήνας είναι επικίνδυνος από άποψη εκδήλωσης  πυρκαγιών. Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι συνδημότες μας σε δασικές, αγροτικές, χορτολιβαδικές εκτάσεις. Πρέπει να αποκλείσουμε όλοι μαζί την εκδήλωση πυρκαγιών από ανθρώπινο παράγοντα.

Ενωμένοι πάλι θα τα καταφέρουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.