Καβαλα: Αναβολη ολων των πολιτιστικων εκδηλωσεων λογω κορωνοιου

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές και κλειστές όλες οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις

Την αναβολή όλων των καλλιτεχνιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, η λήψη πιο αυστηρών μέτρων, ελήφθη με βασικό σκοπό τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, σε ειδική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, παρουσία των τεσσάρων δημάρχων της Π.Ε. Καβάλας καθώς και τους εμπλεκόμενους υγειονομικούς και διοικητικούς φορείς για να επισημάνει πως «ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι μεγάλος αλλά δεν είναι και ανησυχητικός και πρέπει όλοι να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και οι επιχειρήσεις να ακολουθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα βγουν ανακοινώσεις από τις διοργανώτριες αρχές για την αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων και του Cosmopolis, ενώ -όπως σημείωσε- θα γίνουν προσπάθειες αναβολής και συναυλιών που διοργανώνονται από ιδιώτες σε ανοιχτά θέατρα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές και αναστολή λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όσους, επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες τις λαϊκές αγορές, καθώς όπως ανέφερε «μπορεί οι πωλητές και οι παραγωγοί να τηρούν τις αποστάσεις αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τον κόσμο που πλησιάζει τους πάγκους για να ψωνίσει», ενώ με σχετική απόφαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κώστα Βακιρτζή, ανακοινώθηκε και η αναστολή λειτουργίας όλων των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Χώρων του Δήμου Καβάλας, μέχρι και την Κυριακή 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη από αύριο, Τρίτη, 4 Αυγούστου, θα βρίσκεται στην Καβάλα ένα ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα διενεργεί δειγματοληπτικά τεστ στο γενικό πληθυσμό, ενώ εντός της ημέρας ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναμένεται να εκδώσει νέα ανακοίνωση, με την οποία θα συστήνει σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.