Τις εξελιξεις στον κορωνοιο περιμενουν και οι ιδιοκτητες Ακινητων στην Κομοτηνη

Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα γίνει το πρώτο εξάμηνο στο ΔΠΘ, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Χρύσα Κυριακούση

Τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού και τα αποτελέσματα αυτών στην περιοχή μας όσον αφορά την φοιτητική στέγη, περιμένουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και στην Κομοτηνή, όσο οι μέρες για την επανέναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς πλησιάζουν.

Ήδη πολλά τμήματα του ΔΠΘ και στην Κομοτηνή φαίνεται να επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την εξεταστική τους εξ αποστάσεως, ενώ ο μεγάλος άγνωστος είναι το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21, και πως αυτό θα λάβει χώρα.

Στον αέρα όλα λόγω κορωνοϊού

Βέβαια όσο αφορά την εξεταστική του Ιουνίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Χρύσα Κυριακούση σημείωσε πως πολλοί φοιτητές επέλεξαν να έρθουν και να μείνουν στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκειά της, παρά το γεγονός ότι έγινε εξ αποστάσεως.

Οι τελειόφοιτοι βέβαια ξενοίκιασαν τα διαμερίσματά τους, αυτό όμως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, μιας και θα έφευγαν ούτως ή άλλως.

Κάτι παρόμοιο αναμένουν να γίνει και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, παρόλο που όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο επιδείνωσής της.

Αν αυτό συμβεί, μπορεί να υπάρξει θέμα στα ακίνητα, αφενός γιατί κάποιοι φοιτητές μπορεί να περιμένουν να περάσει το κρίσιμο διάστημα, ενώ γρίφος παραμένει τι θα γίνει με τους πρωτοετείς.

Σύμφωνα με την κ.Κυριακούση αν η κατάσταση παραμείνει όπως στις αρχές Ιουλίου, οι ιδιοκτήτες ίσως μπορούν να αισιοδοξούν, βλέποντας γονείς να έρχονται για την ενοικίαση της απαραίτητης φοιτητικής στέγης. Στο ενδεχόμενο όμως νέας κορύφωσης της πανδημίας, ιδιαίτερα αν δεν ανοίξουν τα Τμήματα για δια ζώσης διδασκαλία, τότε μπορεί οι φοιτητές να μην φανούν μέχρι τον Οκτώβριο, ή και παραπέρα, ανάλογα πάντα με την επιδημιολογική κατάσταση.

Όσο για τα ενοίκια, και αυτά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας, παρόλο που δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική πτώση από τα περυσινά επίπεδα, έχοντας μείνει σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια.

Αίτημα προς το Δήμο για δεύτερη γραμμή προς το Πανεπιστήμιο

Πάντως παρόλη την κατάσταση, ο Σύλλογος δεν σταματά να κοιτά προς το μέλλον, για αυτό και η κ. Κυριακούση επαναφέρει το αίτημα για τη δημιουργία δεύτερης γραμμής από και προς την πανεπιστημιούπολη, που είχε διατυπωθεί πριν από μερικά χρόνια προς το Πανεπιστήμιο.

Παρόλο που εκείνη η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, βλέποντας το ενδιαφέρον του Δήμου να διαθέσει πόρους για μια σειρά από project, όπως τα κοινόχρηστα ποδήλατα, ο Σύλλογος το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποστείλει αίτημα προς τον Δήμο για την χρηματοδότηση της λειτουργίας επιπλέον δρομολογίων που θα περιλαμβάνουν και θα εξυπηρετούν και το Ανατολικό και Βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, από όπου σήμερα δεν περνά κανένα.

Αυτό, σημείωσε η κ. Κυριακούση, είχε σαν αποτέλεσμα το κομμάτι αυτό να έχει εμπορικά και οικιστικά εγκαταλειφθεί, απομονωθεί και απαξιωθεί πλήρως, μην παρουσιάζοντας κανένα απολύτως  οικιστικό ενδιαφέρον για τους φοιτητές ούτε και εμπορικό για τους εμπόρους και λοιπούς επιχειρηματίες της πόλης.

Τα δρομολόγια δεν θα έχουν τη συχνότητα της σημερινής διαδρομής, αλλά σίγουρα θα βοηθούσαν στην εξομάλυνση της κατάστασης προς όφελος όλων.

Άλλωστε όταν η ζήτηση πέφτει σε ένα κομμάτι μόνο της πόλης είναι μοιραίο να είναι αυξημένα τα ενοίκια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.