Στις εξ αποστασεως εξετασεις φαινεται να καταληγουν τα περισσοτερα τμηματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνη

Δυσαρέσκεια αλλά και ερωτήματα για το ακαδημαϊκό εξάμηνο από τον Δήμο Κομοτηνής

Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση  φαίνεται να καταλήγουν τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα τμήματα του ΔΠΘ που έχουν έδρα την Κομοτηνή, με 4 να έχουν ήδη ανακοινώσει την εξ αποστάσεως εξεταστική και τα υπόλοιπα να αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα.

Να υπενθυμίσουμε πως η Σύγκλητος του ΔΠΘ είχε αποφασίσει να μεταθέσει στα Τμήματα την ευθύνη της απόφασης για την εξεταστική, που έχουν να επιλέξουν μεταξύ της εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την δια ζώσης, με συγκεκριμένους υγειονομικούς όρους.

Προς το παρόν στην Κομοτηνή 4 από τα 9 τμήματα έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους, και όλα μέχρι τώρα έχουν επιλέξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με όλες τις ενδείξεις να είναι πως και τα υπόλοιπα τμήματα θα τα ακολουθήσουν σύντομα

Ήδη άλλωστε και κάποια τμήματα από την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη (Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Ιατρική) έχουν ανακοινώσει πως οι εξετάσεις και σε αυτά θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Έτσι λοιπόν στην Κομοτηνή ήδη το ΤΕΦΑΑ, το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας έχουν ανακοινώσει πως, με την απόφαση της συνέλευσης του εκάστοτε τμήματος, καθορίζεται ως τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2020 αποκλειστικά οι εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Ερωτήματα για το ακαδημαϊκό εξάμηνο από το Δήμο Κομοτηνής

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα, πριν την απόφαση της Συγκλήτου για το μεικτό σύστημα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, είχε αποστείλει αίτημα προς το ΔΠΘ, ζητώντας να μην γίνει η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου εξ αποστάσεως αλλά δια ζώσης, προσφέροντας τη βοήθεια του Δήμου στη διασφάλιση στο έπακρον τις συνθήκες προφύλαξης της υγείας των συμμετεχόντων, και τονίζοντας πως η τοπική κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη από την ομαλή, διά ζώσης λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Έχοντας λοιπόν κάνει την πρόταση, εξέφρασε την Πέμπτη τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν εισακούστηκε η πρότασή τους, παρά το γεγονός ότι δεσμεύονταν για την καλή λειτουργία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτό σημαίνει πως η πόλη της Κομοτηνής, για την οποία οι φοιτητές αποτελούν ένα πνεύμονα, όχι μόνο οικονομικό, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η κατάσταση των επαγγελματιών και όχι μόνο της πόλης το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, και αν θα έρθουν οι νέοι φοιτητές στην περιοχή μας, ερωτήματα τα οποία, τόνισε, πρέπει να απαντηθούν.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια ενημέρωση, όμως μετά από την άσχημη εξέλιξη με την εξεταστική, ο ίδιος δηλώνει απαισιόδοξος για το αν τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά και όχι εξ αποστάσεως, κάτι που φοβάται πως θα έχει ως αποτέλεσμα «η οικονομική ζωή της πόλης να καταρρεύσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.