1 στους 3 Ελληνες θα παει διακοπες λογω κορωνοιου

Της Έκδοσης

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών για τους Έλληνες, και όχι μόνο, μιας και θεωρείται άλλωστε η «καρδιά του καλοκαιριού».

Ο φετινός Αύγουστος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση σε σχέση και με όλους τους προηγούμενους μήνες του τρέχοντος έτους, δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού και των αποτελεσμάτων της, και πλέον το βλέπουμε και σε επίπεδο πραγματικότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ευρισκόμενοι μόλις στην τελευταία βδομάδα του Ιουλίου, δεν είναι λίγοι οι δικοί μας τουλάχιστον συνομιλητές που δεν έχουν μέχρι στιγμής προγραμματίσει τις διακοπές τους και παραμένει άγνωστο το αν τελικά θα το πράξουν, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει και μελέτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) που υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και καταγράφει τις καταναλωτικές τάσεις για την κρίση της πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, μόλις 1 στους 3 δηλώνει πως θα κάνει διακοπές φέτος, ενώ πιο συγκεκριμένα μόλις το 14% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα τελικά θα κάνει διακοπές όπως κάθε χρόνο. Το 18% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα, λόγω της οικονομικής κατάστασης, ενώ το «εντυπωσιακό» δεδομένο, αφορά στο 44% που θεωρεί βέβαιο ότι δεν θα κάνει καθόλου διακοπές φέτος, αλλά και στο 24% που κρατά στάση αναμονής για τις όποιες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση που δημοσιοποίησε χτες το υπουργείο Οικονομικών, οι εισπράξεις του δημόσιου ταμείου διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 υστερούν ήδη από το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 4 δις. ευρώ, με τον τομέα του τουρισμό να φέρεται ως ο καθ’ ύλην «υπεύθυνος» για τις απώλειες στο ΦΠΑ τον πρώτο εξάμηνο.

Εσείς θα πάτε διακοπές;
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.