Οασεις δροσιας στην Κομοτηνη τα δυο παρκα της

Τόσο το πάρκο της Αγίας Παρασκευής όσο και το πάρκο της Περιφέρειας δίνουν ανάσες στην πόλη τις μέρες του καύσωνα

Τις υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού καταγράφει η Κομοτηνή αυτές τις ημέρες, και όσοι τολμούν ή πρέπει να βγουν την ημέρα στην πόλη, αναζητούν χώρους δροσιάς σε αυτή.

Δύο από τους πνεύμονες της πόλης είναι το πάρκο της Αγίας Παρασκευής και το Πάρκο της Περιφέρειας, από τα λίγα σημεία πλέον που μπορεί να βρει κάποιος στην πόλη για να ξαποστάσει λίγο κάτω από την σκιά των δέντρων.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως, δεν προσφέρει την σκιά που προσέφερε πριν τις παρεμβάσεις σε αυτό, ενώ σταδιακά, για διάφορους λόγους, έχει χάσει ακόμα περισσότερα δέντρα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν σημεία όπου ευτυχώς η βλάστηση είναι ακόμα πυκνή, και επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να ξαποστάσει λίγες στιγμές ή περισσότερη ώρα, στη σκιά των δέντρων του, δίπλα στα σιντριβάνια,

Λιγότερο δημοφιλές, κυρίως λόγω της απόστασής του από το κέντρο της πόλης, αλλά όχι λιγότερο δροσερό είναι το πάρκο της Περιφέρειας, όπου ευτυχώς η κάλυψη από τα δέντρα δίνει ακόμα σημαντική σκιά, παρόλο που ομολογουμένως θέλει δουλειά για να μπορέσει αν γίνει πιο φιλικό προς το κοινό.

Να σημειώσουμε πως και για τους δύο χώρους έχουν κατά καιρούς κατατεθεί σχέδια και ιδέες για την ανάπλασή τους, όμως τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, θα πρέπει να πορευτούμε με αυτό που έχουμε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.