5 λογοι για να δεις το «Ερωτας Μετα»

Η μονταζιέρα του Γιώργου Κ.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο (Δείτε ΕΔΩ) φέτος έγιναν αρκετές τίμιες προσπάθειες για να αναστηθεί η ελληνική μυθοπλασία. Μία πολύ αξιοπρεπής τηλεοπτική σειρά της φετινής σεζόν ήταν και το «Έρωτας Μετά», που έριξε αυλαία στις 17 Ιουνίου μετά από 97 επεισόδια, σημειώνοντας μία επιτυχημένη πορεία, όχι όμως τόσο επιτυχημένη όσο της άξιζε. Εδώ θα βρείτε 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να το δείτε.

1. Πολυπρόσωπο Σενάριο

Το σενάριο του «Έρωτας Μετά» έχει μία ιδιομορφία. Μοιράζεται σε δύο χρόνους. Στο παρελθόν και στο παρόν, πράγμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, ενώ αυτό δεν είναι και το μοναδικό του ατού. Το συγκεκριμένο σενάριο απαιτεί την προσοχή των τηλεθεατών, σε αντίθεση με τα περισσότερα ελληνικά σήριαλ που και 15 επεισόδια να χάσεις δε θα καταλάβεις διαφορά. Εδώ πέρα αν χάσεις 15 επεισόδια δεν υπάρχει περίπτωση να κατορθώσεις να παρακολουθήσεις την πλοκή. Οι δε χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι, έχουν πολλά επίπεδα και βάθος που δύσκολα συναντάς πια σε ελληνική δραματική σειρά.

Το σενάριο αυτής της σειράς είναι η απόδειξη ότι δραματική σειρά στην Ελλάδα δε χρειάζεται να σημαίνει μόνο μπερδέματα στα μαιευτήρια και άλλα κλισέ. Το σενάριο του «Έρωτας Μετά» όμως είναι πιο πολυπρόσωπο από όσο νομίζεις. Ξεκινά ως ένα ερωτικό δράμα μυστηρίου, με το μυστήριο να λειτουργεί πιο πολύ ως φόντο. Αργότερα όμως όσο το παρελθόν αρχίζει να ξετυλίγεται φανερώνονται και άλλες πτυχές του σεναρίου, το οποίο γίνεται πιο σκοτεινό και πιο… «εγκληματικό».

Μέχρι το τέλος της η σειρά μετράει πάνω από 10 θανάτους, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν απρόβλεπτοι, αλλά απίστευτα λειτουργικοί, ενώ μετά και την αποκάλυψη του big bad της ιστορίας εμφανίζονται και στοιχεία… ψυχολογικού θρίλερ, χωρίς ούτε καν να πλησιάζουν τα όρια του γελοίου, όπως είδαμε σε παλαιότερες ελληνικές σειρές (Τατουάζ).

Χρειάζεται να προχωρήσεις αρκετά για να καταλάβεις ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της σειράς και για τι πραγματικά μιλάει η ιστορία και οι χαρακτήρες της.

2. Ερμηνείες

Το καστ του «Έρωτας Μετά» απαρτίζεται κυρίως από καταρτισμένους, νέους και παλιούς, ηθοποιούς μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Καρυστινός, η Έμιλυ Κολιανδρή, η Μπέτυ Λιβανού, ο Νίκος Γαλανός, αλλά και το δίδυμο Μάριος Αθανασίου και Βάσω Λασκαράκη σε μία απότομη στροφή από την κωμωδία στο δράμα που ανέδειξε περισσότερο τα υποκριτικά τους ταλέντα με τη δε Λασκαράκη να υποδύεται έναν απίστευτα δύσκολο ρόλο που δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται στην αρχή.
Όλοι οι ηθοποιοί κάνουν καταπληκτική δουλειά και κατορθώνουν με μεγάλη μαεστρία να σε πείσουν, αλλά και να σου δείξουν πόσο άλλαξαν τους χαρακτήρες τα γεγονότα που μεσολάβησαν αυτά τα τρία χρόνια, αλλά και τα λεπτά θέματα που πρέπει να διαχειριστούν π.χ. το θέμα του αλκοολισμού που αντιμετωπίζει η ηρωίδα της Κολιανδρή, το τραύμα της Άννας που υποδύεται η Λασκαράκη, την ψυχοπάθεια που κατατρέχει τον ήρωα που υποδύεται αριστοτεχνικά ο Γιώργος Νινιός, και πολλά άλλα.

3. Πρωτοπορία

Η σειρά μπορεί σε νούμερα τηλεθέασης να μη πήγε τόσο καλά, αλλά είχε μεγάλο ρεύμα στα social media, συνεχίζοντας ακόμα και μετά το φινάλε της να είναι στις τάσεις στο twitter με τους οπαδούς της τη βλέπουνε ξανά από την αρχή και να συζητάνε στα μέσα γι’ αυτήν. Επίσης, οι σεναριογράφοι της σειράς είχανε αλληλεπίδραση με τους τηλεθεατές στο twitter όπου απαντούσαν σε απορίες και δίνανε στοιχεία για την επίλυση του μυστηρίου σημειώνοντας 1.800.000 impressions στο twitter τις ημέρες συνομιλίας τους, ενώ η σειρά είχε πάνω από 17.470.00 views στη σελίδα του σταθμού, σύμφωνα πάντα με αριθμούς δημοσιευμένους από το ίδιο το κανάλι.

4. Σκηνοθεσία

Τίποτα σε ότι αφορά το αποτέλεσμα δε θα είχε γίνει τόσο ωραία εάν δεν ήταν η σκηνοθεσία του έξοχου Στέφανου Μπλάτσου που έχει σκηνοθετήσει και άλλες καλές σειρές όπως π.χ. οι «Ηρωίδες» του Mega (της εξαιρετικής Αλεξάνδρας Κ.).  Και σε ότι αφορά τα πλάνα, τις σκηνές δράσης (έχουμε κι απ’ αυτές), σκηνές σπαρακτικού δράματος. Όλα ήταν απίστευτα καλοσκηνοθετημένα.

5. Μουσική

Ακόμη και τα trailers είχανε καλά soundtracks. Πίσω από σχεδόν κάθε σκηνή του «Έρωτας Μετά» ακουγόταν και η κατάλληλη μουσική και όταν έπρεπε σιωπή, ενώ η μουσική των τίτλων της σειράς, το “Bloody something” της Μόνικα Χριστοδούλου, είναι ένα καταπληκτικό τραγούδι που ταιριάζει τόσο πολύ με το έργο που νιώθεις πως γράφτηκε ειδικά γι’ αυτό.

Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια του «Έρωτας Μετά» στο site του Alpha TV.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.