Δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής στήριξης / συμβουλευτικής απασχόλησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής

28.07.2020 18:48

Στόχος η ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των εργασιακών τους στόχων

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ σε κάθε ενδιαφερόμενη γυναίκα υπηρεσίες εργασιακής στήριξης/ συμβουλευτικής απασχόλησης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου περιλαμβάνεται και η εργασιακή στήριξη των γυναικών, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσδιορισμού επαγγελματικών στόχων και αποτελεσματικής διεκδίκησης εργασίας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης, την οποία μπορούν να ζητήσουν όσες γυναίκες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες ή/και στήριξη για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, σχετικών προγραμμάτων, αλλά και για θέματα αυτο-απασχόλησης.

Στο πλαίσιο παροχής εργασιακής στήριξης, οι μεν γυναίκες καλούνται να βελτιώσουν την εσωτερική τους οργάνωση, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν την ικανότητα συμμετοχής τους στο εργασιακό και ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ αντίστοιχα η/ο σύμβουλος καλείται να λειτουργήσει ανάλογα με τα όρια της συμβουλευόμενης, αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η συμβουλευόμενη στον τομέα της εργασίας, καθώς λαμβάνονται υπόψη και οι εξωτερικοί παράγοντες που επιδρούν στον εργασιακό / επαγγελματικό σχεδιασμό.

Κοινός σκοπός αυτής της συνεργασίας των δύο μερών είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και η αύξηση της αυτο-αποτελεσματικότητας και αυτενέργειάς τους, ώστε τελικά οι ίδιες να διεκδικήσουν υπό καλύτερους όρους την κατάκτηση των εργασιακών / επαγγελματικών τους στόχων.

Το μοντέλο αυτό εργασιακής συμβουλευτικής περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  • πληροφόρηση σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και ευκαιριών απασχόλησης
  • συμβουλευτική με χρήση συγκεκριμένων τεχνικών και εργαλείων
  • συμβουλευτική για αυτο-απασχόληση
  • παρακολούθηση της πορείας των συμβουλευόμενων γυναικών.

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου

«Η ενδυνάμωση και η στήριξη των γυναικών, στο χτίσιμο της επαγγελματικής ζωής που επιθυμ΄πυν, βασικές προτεραιότητες του ΚΕΘΙ»

Όπως εξηγεί η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, κ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου «η ενδυνάμωση και η στήριξη των γυναικών, έτσι ώστε να μπορούν να χτίσουν την επαγγελματική ζωή που εκείνες επιθυμούν, είναι στις βασικές προτεραιότητές μας και αποτελεί και στρατηγικό στόχο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Ο σχεδιασμός μας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, έτσι ώστε κάθε γυναίκα που το έχει ανάγκη, να μπορεί να βοηθηθεί ουσιαστικά για να σταθεί με ασφάλεια και δύναμη στην επαγγελματική ζωή που εκείνη θα επιλέξει».

Info

Για πληροφορίες ή προγραμματισμό συνάντησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής.

Διεύθυνση: Κων/νου Παλαιολόγου (επί της Δημοτικής Αγοράς Νο8)
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8 πμ – 4 μμ
Τηλέφωνο: 25310 33290
E-mail: [email protected]
www.kethi.gr, www.womensos.gr

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής εντάσσεται στις δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014-2020).

Το Δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ αποτελείται από:

  • Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας (σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες τον χρόνο).
  • Τα σαράντα δυο Συμβουλευτικά Κέντρα.
  • Τους δεκαοκτώ ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους των Δήμων και τους δύο ξενώνες φιλοξενίας του ΕΚΚΑ.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine