Plan B απο το Υπουργειο Παιδειας για την επιστροφη στα θρανια στις 7 Σεπτεμβριου

Απαρατήρητα

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA όπου μεταξύ άλλων η υπουργός απάντησε και στα περί ανοίγματος των σχολείων το προσεχές Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την ίδια το «πρώτο κουδούνι» αναμένεται τελικά να χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ ακόμα άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο και προφανώς σύμφωνα με τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα. Η πρώτη εναλλακτική είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, ενώ η δεύτερη αφορά στην ουσία στην συνέχεια της εκ περιτροπής διδασκαλίας με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

Όπως έκανε σαφές η ίδια πάντως το πρώτο είναι και το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή σενάριο, ωστόσο «σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία πρέπει να εξετάζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και άρα οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο μαζί με τους ειδικούς», δηλώνοντας βέβαια την ετοιμότητα από πλευράς υπουργείου για κάθε σενάριο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.