«Πολιτισμος-Δημιουργια-Οικονομια», ο κυκλος που «θα ανεβασει επιπεδο» την Θρακη

Η Αγγέλα Γιαννακίδου για το πλούσιο παρελθόν της Θράκης, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα

Η ιδρύτρια και ερευνήτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, κ. Αγγελική Γιαννακίδου, όντας η καθ’ ύλην αρμόδια, μίλησε στην κάμερα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για την πολιτισμική μοναδικότητα της ακριτικής Θράκης, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά φυσικά και την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Η ποικιλομορφία του περιβάλλοντος και η πολυμορφία των ανθρώπων, είναι η δύναμη της Θράκης, σύμφωνα με την κ. Γιαννακίδου, η οποία μίλησε για τον στόχο και τον ρόλο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και παράδοσης της Θράκης, με το σκεπτικό όχι μόνο να ρίχνει φως στο παρελθόν, αλλά και να βοηθάει ενεργά στη διαμόρφωση του αύριο.

Ακόμη η ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου ανέφερε ότι ο Έβρος έχει την
δυναμική να λειτουργήσει στον εξής κύκλο: «πολιτισμός – δημιουργία – οικονομία». Αυτό το κυκλικό σχήμα ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει τον τόπο με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα και πρέπει, σύμφωνα με την ίδια, να είναι «η βάση για τις δράσεις και τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελληνικό κορμό».

Δείτε το βίντεο εδώ:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.