Αλεξανδρουπολη: Απο αδεσποτα σε σκυλια – θεραπευτες στη Γερμανια

Η συγκινητική ιστορία δύο αδέσποτων κουταβιών, της Ντίβα και της Χάιντι

Σύμφωνα με την σελίδα στο Facebook «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης», δύο μικρά σκυλάκια η Ντίβα και η Χάιντι, ξεκίνησαν τη ζωή τους αντιμετωπίζοντας πλήθος από αντιξοότητες, αλλά τελικά βρήκαν θαλπωρή στη Γερμανία. Πλέον τα δύο σκυλιά εκπαιδεύονται για να αναλάβουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Η μικρούλα Χάιντι βρέθηκε πεταμένη με τα αδερφάκια της σε χωριό της Αλεξανδρούπολης. Κλασική ιστορία. Μαμά αστείρωτη, κουτάβια στο δρόμο. Όμως στάθηκε τυχερή γιατί οι άνθρωποι του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης την πήραν και τη φρόντισαν.

Η Χάιντι στην πορεία στάθηκε και άλλη μια φορά τυχερή γιατί βρήκε σπίτι. Μια οικογένεια στη Γερμανία άνοιξε την αγκαλιά της και την υιοθέτησε δίνοντάς της μια δεύτερη ευκαιρία.

Η ημίαιμη λυκοσκυλίτσα Ντίβα, με τα υπέροχα μπλε μάτια, βρέθηκε νεογέννητη σε κάδο σκουπιδιών και αυτή σε μέρος της Αλεξανδρούπολης. Κάποιος τη θεώρησε σκουπίδι και την πέταξε στον κάδο. Απλά πράγματα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Μέσα στην ατυχία της όμως στάθηκε τυχερή καθώς τη βρήκαν και την πήραν από εκεί που την είχαν πετάξει. Οι εθελοντές του καταφυγίου την έσωσαν, τη φρόντισαν και τη μεγάλωσαν στην κυριολεξία με μπιμπερό. Η οικογένεια στη Γερμανία που πήρε τη Χάιντι, είδε την ιστορία της Ντίβας και θέλησε να τη σώσει και αυτή. Να ανοίξει και σε αυτή το σπίτι της. Έτσι η Ντίβα πέταξε μέχρι τη Γερμανία για να βρει το παντοτινό της σπίτι.

Γιατί τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι και οι πιο πιστοί του άνθρωποι, σήμερα οι δύο αυτές υπέροχες σκυλίτσες, που κάποιοι θεώρησαν σκουπίδια και τις πέταξαν, εκπαιδεύονται για σκυλιά-θεραπείας σε γηροκομείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.