O Συντονιστης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για τη διαφαινομενη «μεταφορα» του Τμηματος Ψυχολογιας

«Εάλω η Ψυχολογία υπό το κράτος της σιγής των φορέων»

Στο θέμα της διαφαινόμενης μεταφοράς του τμήματος Ψυχολογίας από την Κομοτηνή στο Διδυμότειχο -σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του Πανεπιστημίου και φορέων από τον Έβρο με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη-θίγει με γραπτή του δήλωση ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

«Εξ όσων καταλαβαίνω το τμήμα Ψυχολογίας που δεν θα γίνει στην Κομοτηνή δεν προκαλεί συναγερμό στην τοπική κοινωνία. Προφανώς θεωρείται ήσσονος σημασίας σε σχέση με την τέταρτη  Νομική» τονίζει ο κ. Σακελλίων για να θυμίσει πως «οι τοπικοί φορείς  τότε είχαν ξεσηκωθεί και ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να μην γίνει μια σχολή σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Μια “ασήμαντη λεπτομέρεια” τότε ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Σήμερα» συνεχίζει ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, «που κάτω από το τραπέζι το Δ.Π.Θ. αποφασίζει να μεταφέρει την σχολή σε άλλη πόλη και όχι στην Κομοτηνή όπως ήταν η αρχική πρόταση του πανεπιστημίου που την είχε αποδεχθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι οι φορείς κατελήφθησαν από την θερινή ραστώνη. Μια “ασήμαντη λεπτομέρεια”. Κυβέρνηση σήμερα είναι η Νέα Δημοκρατία».

«Σιγή ασυρμάτου και εκ μέρους του κυβερνητικού βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη για το θέμα. Θυμάμαι βέβαια ότι ήταν λαλίστατος για το θέμα της 4ης Νομικής. Τώρα σιωπή. Απορία ψάλτου βηξ. Είπαμε κυβέρνηση είναι τώρα η Ν.Δ. Τι κρίμα; Δεν θα συγκαλέσει σύσκεψη κανείς; Ούτε ο Μητροπολίτης; Ούτε τα Επιμελητήρια; Ούτε οι επιστημονικοί σύλλογοι; Εάλω η Ψυχολογία υπό το κράτος της σιγής των φορέων. Όσο για τον για τον κυβερνητικό βουλευτή και τον πρύτανη; “Τοιούτοι μας έπρεπαν αρχιερείς”» καταλήγει ο κ. Σακελλίων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.