Μια εξαιρετικη πρωτοβουλια: «Αξιοποιηση» παλιων κτιριων της Καβαλας και συνδεση τους με το προγραμμα του Φεστιβαλ Φιλιππων

Της Έκδοσης

Για την καλλιτεχνική αξία του Φεστιβάλ Φιλίππων νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Είναι πλέον αποδεδειγμένη. Οφείλουμε όμως να καταθέσουμε πως μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η φετινή «περικειμενική» στόχευση του Φεστιβάλ που προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει να βάλει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας τα κλειστά κτίρια της Καβάλας. Μάλιστα ένα από τα κείμενα ειδικά για αυτό τον σκοπό φτιάχτηκε από τον συγγραφέα Κοσμά Χαρπαντίδη και παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα υπό μορφήν θεατρικού αναλογίου.

Να σημειώσουμε ότι, όπως ανακοινώθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Θοδωρή Γκόνη,  ο προαναφερθείς θεματικός πυρήνας αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων μέσω εκδηλώσεων που θα εξυφάνει το Φεστιβάλ θα αναπτυχθεί λόγω κορωνοϊού τον επόμενο χρόνο. 

Αναμφίβολα μια ωραία πρωτοβουλία και ένα ενδιαφέρον παράδειγμα για το πώς μπορεί ο πολιτισμός να «παρέμβει» στην πόλη, την κάθε πόλη. Η εν λόγω στόχευση του Φεστιβάλ άλλωστε είναι ζητούμενο και για άλλες πόλεις, της δικής μας μηδέν εξαιρουμένης. Μία μεγάλη βόλτα με ματιά «ερευνητική» στους δρόμους της θα σας πείσει διά του λόγου το αληθές, αν δεν μας πιστεύετε!

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.