Σε αιμοδοτική «καραντίνα» ο Δήμος Τοπείρου

24.07.2020 03:03

Λόγω ιού του Δυτικού Νείλου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Δια μέσου ανάρτησης του προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης, Γιάννη Παπαχρόνη ενημερωθήκαμε για την «αιμοδοτική καραντίνα» όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος στην οποία εισήλθαν οι κάτοικοι του Δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη, λόγω των δύο κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά «Είναι λυπηρό. Ό,τι και να πούμε δεν έχει τελειωμό αλλά δεν έχει και λογική. Με ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης μας ζητήθηκε να απευθυνθούμε στους εθελοντές αιμοδότες μας που μένουν στον Δήμο Τοπείρου και να τους ενημερώσουμε να μην αιμοδοτούν, διότι όλος ο Δήμος είναι σε αιμοδοτική καραντίνα από συνολικά δύο κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου (κουνούπι)».

Ο ίδιος μάλιστα όπως έγραψε στην συνέχεια της σχετικής ανάρτησης επισήμανε την ανάγκη επίσημης ενημέρωσης από το Νοσοκομείο της Ξάνθης, υπογραμμίζοντας πως ούτε ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου ήταν ενήμερος. « Σας το ανακοινώνω λοιπόν αλλά δε μπορώ να μην επισημάνω ότι θα έπρεπε επίσημα να το ανακοινώσουν από το Νοσοκομείο μας. Ο δε δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου δεν ξέρει τίποτα. Δεν πρέπει να ενημερωθεί και εκείνος επίσημα; Τέλος η έλλειψη αίματος φαίνεται να έχει τις πρώτες επιπτώσεις. Ήδη έχουμε τις πρώτες αναβολές χειρουργείων στην Ξάνθη...βοήθειά μας...».


 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine