Επιφυλαξεις για τον νεο αιολικο σταθμο στο Δημο Αρριανων

Οι ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρων από δύο οικισμούς

Την επιφύλαξή τους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 21ΜW, στη θέση “ΘΩΡΑΚΑΣ”», εξέφρασαν οι παρατάξεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Λαϊκής Συσπείρωσης, με ενστάσεις και για την όχληση που θα προκαλέσουν στους κατοίκους των παρακείμενων οικισμών.

Δικαιολογώντας την ψήφο της παράταξης του ο επικεφαλής κ. Κώστας Κατσιμίγας σημείωσε πως υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τεράστια εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ανατολική Ροδόπη.

Το συγκεκριμένο πάρκο, εγκαθίσταται 1,5 χιλιόμετρα από τους οικισμούς Κάρδαμος και Δρανιά, με γεννήτριες 4,5 MW η καθεμία, ύψους 93 μέτρων, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Κατσιμίγα θα έχει ως αποτέλεσμα η ηχητική όχληση να είναι τέτοια που κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να κοιμηθούν.

«Είμαστε υπέρ της αιολικής ενέργειας, αλλά είμαστε και υπέρ της διασποράς των ανεμογεννητριών μακριά από τις κατοικημένες περιοχές» ανέφερε.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Χρήστος Τρέλλης συμφώνησε με τον κ. Κατσιμίγα για την όχληση, αναφέροντας πως έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην πανίδα των περιοχών στις οποίες τοποθετούνται, με τα πουλιά που προσκρούουν σε αυτές να προσελκύουν στο έδαφος αλεπούδες και άλλα τρωκτικά.

Την ίδια ώρα απαιτούνε μεγαλύτερη έκταση για την τοποθέτησή τους, δημιουργώντας έντονα προβλήματα και στο περιβάλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.